sâmbătă, 1 iulie 2017

, , ,

Recenzie: „Contesa Aneke” (Ultima vrăjitoare din Transilvania, #1) - Cristina Nemerovschi


Titlu: Contesa Aneke

Autor: Cristina Nemerovschi

Data apariţiei: Mai 2017 (ediţie cartonată)

Categorie: Ficţiune

Colecţie: Cărţile Arven

Numărul de pagini: 232

Editura: Herg Benet





Descriere

„Alexandra, o adolescentă rebelă, este trimisă de părinți să își petreacă vacanța de vară într-un sat din Transilvania, pentru a fi îndepărtată de o iubire considerată imorală. Odată ajunsă în V., ea este atrasă de poveștile localnicilor legate de o crimă săvârșită în urmă cu mai mult de un veac: contesa Aneke fusese acuzată de incest și vrăjitorie și ucisă în pădure. Alexandra pornește pe urmele contesei, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Castelul ascunde mistere la fiecare colț… Pe măsură ce fapte și personaje stranii ies la iveală, Alexandra își dă seama că are în comun cu frumoasa vrăjitoare mai mult decât și-ar fi imaginat, inclusiv iubirea ei secretă și interzisă. Va reuși Alexandra să salveze această iubire și în final propria viață, sau va avea soarta tragică a Anekei?”

Două lumi distincte se întrepătrund: lumea adolescenților de azi, cu Facebook, concerte rock, tatuaje și pierce-uri, și lumea contesei dispărute, cu intrigi de curte și povești uitate.

Un mistery romance în tonuri întunecate despre incest, superstiții, trădări, secrete, legende transmise peste veacuri.
Părerea mea

Am terminat de curând primul volum al trilogiei „Ultima vrăjitoare din Transilvania” şi mi-a plăcut la nebunie. Spre marea mea surprindere, prin intermediul acestui volum am realizat că mă atrag şi altfel de cărţi pe care nu am încercat să le descopăr până acum. Dar când am văzut coperta cărţii (care este wow, după părerea mea), am zis că trebuie să îi acord o şansă şi mă bucur că am făcut-o, fiindcă povestea este la fel de interesantă că şi coperta romanului. 

Deşi este prima carte pe care o citesc de la Cristina Nemerovschi, ea a devenit una dintre autoarele din România pe care eu le admir cel mai mult, datorită stilului lejer pe care îl adoptă în scrierile sale şi, totodată, captivante printr-un vocabular uşor, utilizat zilnic în orice loc, fără cuvinte pompoase care pot încurca cititorul. Să reuşeşti să atragi lectorul printr-un limbaj natural mi se pare incredibil şi Cristina are toate laudele mele la adresa acestui aspect!


Alexandra este o adolescentă rebelă care se îndrăgosteşte iremediabil de fratele ei vitreg, motiv pentru care mama acesteia o trimite în vacanţa de vară într-un sat, izolat, uitat de lume din Transilvania. Odată ajunsă în satul V., află de existenţa unei crime care a marcat întreg satul mai bine de un secol. De la localnicii din zona aceea, descoperă tragedia prin care a trecut frumoasa contesă Aneke, fiind acuzată de incest şi de vrăjitorie. Deşi Aneke a încercat să îşi salveze viaţa, adăpostindu-se în căsuţa din pădurea de lângă castel, sătenii au prins-o, au legat-o de un copac şi i-au dat foc. Sătenii au considerat că Aneke era vinovată pentru moartea subită a animalelor lor. Dar oare chiar a dispărut contesa?



„La mulţi ani după moartea ei, oamenii spuneau că începuseră să-i vadă fantoma într-o căsuţă simplă, din piatră şi ciment, aflată lângă ruinele castelului.” 

Curioasă din fire şi din lipsă de ocupaţie, Alexandra se simte atrasă de povestea frumoasei contese şi îşi doreşte să afle adevărata poveste din spatele zvonurilor auzite. Ba mai mult, aceasta adoră poveştile cu vrăjitoare, vampiri şi tot ce ţine de întâmplări neobişnuite. De asemenea, se regăseşte în povestea de iubire pe care a avut-o Aneke alături de fratele ei vitreg. 


„Mă regăseam în povestea Anekei. Şi eu eram îndrăgostită de fratele meu... Lumea era mai îngustă la minte pe atunci, îmi ziceam fără pic de îndoială. Nu ştiu cum aş fi reacţionat eu acum dacă m-ar fi ameninţat cineva cu moartea, pentru că îl iubeam, în cel mai carnal mod posibil cu putinţă, deocamdată, ce-i drept, doar în imaginaţia mea, pe cel care îmi era frate după mamă... Cu ce drept să mi se ceară asta? De unde să ştie oamenii străini cât de intensă era iubirea mea?”
Chiar dacă şi-ar fi dorit să rămână în Bucureşti alături de Răzvan - fratele ei vitreg -, reuşeşte să vadă frumoasele împrejurimi pe parcursul călătoriei sale până în satul transilvănean. 

„Drumul spre V. a fost de vis. Oricâte fotografii mi-ar fi arătat mama, niciuna nu se compara cu ce vedeam acum pe viu. Dealuri care se ridicau unul în prelungirea altuia, căsuţe aşezate pe vârf, animale care păşteau atât de liniştite...”

M-am simţit ca şi cum aş fi acolo lângă Alexandra, de fiecare dată când se aventura şi mergea prin pădurea unde se afla casa bântuită în care se refugiase cu 100 de ani în urmă Aneke, ca şi prin ruinele fostului castel. Alţi oameni s-ar fi simţit îngroziţi de meleagurile acelea, însă Alexandra nu; ea simţea o atracţie inexplicabilă pentru acele locuri şi voia să afle mai multe despre viaţa contesei. Personajele care îi apar în cale sunt misterioase, ciudate şi te fac să îţi pui mii de întrebări. Desigur, întrebări care nu îşi găsesc răspunsuri. Tânăra adolescentă face cunoştinţă cu Lorena - ghicitoarea satului-, şi cu fiica ei în vârstă de 9 ani pe nume Nori. De la ghicitoare află tot mai multe detalii despre Aneke, cum ar fi faptul că Aneke şi Lorena sunt surori vitrege. Urmând ca în altă zi să fie întâmpinată în beciul fostului castel de un bărbat tânăr şi atrăgător, care se prezintă a fi Mathias - fratele vitreg al Anekei, soţul Lorenei şi tatăl lui Nori -. Da, aţi citit bine! Avem de-a face cu o poveste destul de complicată, nu-i aşa?!


După ce află toate astea, reacţia Alexandrei este normală, iar dacă aş fi fost în locul ei, nu m-aş fi aventurat să pun cap la cap toate detaliile oferite. Cel mai probabil aş fi fugit unde văd cu ochii!

Vorbea, fireşte, cu Mathias. Care îi era, dacă era să fiu îndeajuns de nebună şi eu cât să-i cred vorbele, atât soţul, dar şi fratele ei vitreg. Însă nici asta nu era cel mai neobişnuit lucru, ci pretenţia lor de a fi fraţii contesei care trăise în veacul trecut. Ce sat de oameni ameţiţi, mi-am spus din nou, dar nu fără o mică doză de admiraţie. 


Nu pot să zic că mi-a plăcut prea mult de Alexandra, dar pe Răzvan nu l-am putut suporta deloc şi o să vă spun şi de ce. Răzvan este tipul bărbatului tânăr, indiferent (după cum se comportă, n-ai zice că o iubeşte pe Alexandra), nepăsător de ce-i în jurul lui şi înnebunit după alcool. Şi nu exagerez deloc, el ar merge oriunde dacă ar avea şi băutura cu el, zău! 

Nu vreau să vă spun mai multe, fiindcă vreau să vă las pe voi să descoperiţi atât povestea Alexandrei, cât şi a Anekei. Abia aştept următorul volum şi sper ca acela să reuşească să îmi aducă răspunsuri, fiindcă epilogul primei cărţi m-a lăsat confuză, cu mii de întrebări!

Cine este, de fapt, Aneke? 
Doar dacă citiţi cartea puteţi găsi răspunsul de care aveţi nevoie! 

Citate preferate

 „Cât de trist, m-am gândit, cum ucid oamenii lucruri frumoase doar pentru că îi înspăimântă. Doar pentru că nu le pot înţelege.”

Dora, însă, spunea uneori că libertatea lumii moderne e doar o iluzie şi că, atunci când iluzia e spulberată şi vedem lanţurile care ne îngrădesc, plătim scump acest vis printr-o depresie puternică şi prin pierderea (temporară sau definitivă) a bucuriei de a trăi.

RATING: 5/5


Un prim volum al trilogiei ce merită citit!

Sponsorizare


Cartea a fost oferită de Editura Herg Benet pentru recenzare, cărora le mulţumesc mult! 
Cartea poate fi achiziţionată de aici
Pentru a fi la curent cu noutăţile lor, vă invit să îi urmăriţi pe pagina de Facebook şi pe contul de Instagram!

Eu am fost Anelly.
Ne citim data viitoare!
Share:

30 de comentarii:

  1. Tirnoveanu Bianca1 iulie 2017 la 23:30

    De cum am inceput sa citesc si ai scris ca este virba despre vrajitoare,adolescență si Transilvania,m-ai cucerit si am citit cu sufletul la gura recenzia ta.Imi plac foarte mult povestile cu vrajitoare si era lor dar imi place si ca autoarea a pus numele personajelor atat vechi cat si noi.Imi place mult numele Aneke si nu-mi dau seama daca cand a pus numele Mathias l-a pus pentru ca era englez sau pentru ca acest nume se foloseste din ce in ce mai des(asta a sunat ciudat,nu?).
    M-am bucurat cand ai spus pe pagina ca vei face o recenzie despre cartea asta si o sa o spun din nou:Te invidiez ca ai citit atat de multe carti(in sesul bun).Si multumesc din nou ca ma faci sa imi doresc din ce in ce mai mult sa fiu Soricel de Biblioteca.Revenind la carte,nu cred ca am ce comenta despre ea pentru ca am auzit si eu ca,Cristina Nemerovschi face parte din autorii romani pe care multi ii prefera.Alexandra pare tipul de fata care e fricoasa dar totusi curiozitatea ii invinge frica.Sper ca povestea sa aiba un sfarsit fericit,atat pentru ea cat si pentru Aneke.Lectura placuta si abia astept urmatoarea recenzie.Bafta:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aww, mulțumesc mult pentru acest comentariu minunat! Hmm, tind să cred că Alexandra nu se sperie așa ușor, mai ales că adoră genurile thriller și puțin horror. Acum nu știu, aflu în volumul 2. (Sper)

      Următoarea recenzie va fi la o carte de la editura Storia Books și se numește Inimi chimice, sper să îți placă și aceea!
      Pupici și lecturi frumoase îți doresc! ��

      Ștergere
  2. VÝKONNÝ KOULEL, KTERÝ VRÁTIL MÉHO MANŽELA ZPĚT DO ŽIVOTA, POTOM MĚ Opustil DR WALE WHATSAPP/VIBER : +2347054019402 NEBO PROSTŘEDNICTVÍM E-MAILU DRWALESPELLHOME@GMAIL.COM
    Dobrý den, přátelé, chci tímto médiem poděkovat DR WALE, protože přivedl zpět mého manžela. můj manžel mě opustil kvůli své bývalé přítelkyni, kterou měl předtím, než si mě vzal, je to pro mě těžká situace Volal jsem a prosil ho, aby se vrátil odmítl řekl, že už mě nemiluje Zkoušel jsem všechny možné způsoby, jak ho dostat zpět, všechno bylo Marně jsem o tom řekl své přítelkyni a ona mi dala kontakt na DR WALE a já jsem mu WhatsApp řekl a řekl mu svůj problém a on mi řekl, co mám dělat a já to udělal a on seslal kouzlo lásky, které během týdnů přivedlo zpět manžela. Pokud potřebujete pomoc při opětovném spojení se svým bývalým, chatujte s DR WALE přes WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi foarte fericită din viața mea datorită ajutorului pe care mi l-a oferit Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu magia și vraja lui de dragoste. Am fost căsătorit de 6 ani și a fost atât de îngrozitor pentru că soțul meu mă înșela cu adevărat și dorea să divorțeze, dar când am dat peste Dr. Saguru e-mail pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recapete fostul și ajuta la repararea relatiei. și îi face pe oameni să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea și apoi i-am cerut ajutorul, dar spre surprinderea mea, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și iată că acum sărbătoresc pentru că soțul meu s-a schimbat total definitiv. Întotdeauna vrea să fie lângă mine și nu poate face nimic fără cadoul meu. Îmi place foarte mult căsnicia mea, ce sărbătoare grozavă. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr. Saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. AI NEVOIE DE AJUTOR ATUNCI CONTACTATI ACUM DOCTORUL SAGURU PRIN EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau whatsapp +12098373537 El este singurul raspuns la problema ta si te face sa te simti fericit in relatia ta. și și el perfect în
    1 Vraja de IUBIRE
    2 CÂȘTIGĂ EX-ÎNAPOI
    3 FRUCLE PANTECULUI
    PROMOVARE 4 VRAJI
    5 PROTECȚIA VRAJILOR
    6 Vraja de afaceri
    7 Vraja de MUNCĂ BUNĂ
    8 Vraja de loterie și Vraja de caz de instanță

    RăspundețiȘtergere
  4. În această viață, cu toții merităm să fim fericiți în căsnicia noastră. căsătoria este pentru timp mai bun și pentru cel mai rău timp, căsătoria este pentru ca ambii părinți să devină puternici și să crească împreună copiii. acest lucru de care toate căsătoriile au nevoie. Sunt recunoscător pentru ajutorul acordat de DR WALE mie și soțului meu, căsnicia noastră a fost în pragul colapsului, soțul meu nu a mai contribuit la lucrurile pe care le facem în casă, el aduce mereu tot felul de scuze, nici măcar nu-i pasă mai despre a copiilor noștri. Pe măsură ce am început să-i observ comportamentul amuzant, am fost rapid să-i spun unui prieten care mi-a făcut cunoștință cu DR WALE, apoi i-am spus lui DR WALE despre problemele mele cu care mă confrunt în căsnicia mea. De acolo, DR WALE mi-a spus tot ce trebuie făcut. Am făcut tot ce mi-a cerut el, am plătit și pentru articolele pentru care mi-a cerut. în timp ce scriu această mărturie, acum fericirea mea a fost restabilită și eu și soțul meu suntem acum fericiți împreună. În cazul în care sunteți în DR WALE, ajutați-l să-l contactați pe WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu și soțul MEU ne-am despărțit recent. Suntem căsătoriți de șase ani și a fost o relație abuzivă în toate felurile. Vreau să-mi dau seama și să-mi rezolv propriile probleme, astfel încât să pot fi o mamă și o soție grozave, dar simt că este o pierdere de timp să încerc să-mi repar căsnicia pentru că s-a stricat și sunt epuizată din punct de vedere emoțional și vreau doar să o fac. concentrează-te pe copiii mei. Și simt că este nedrept pentru mine să încerc să repar ceva în care sunt singurul care depune eforturi. Sunt așa confuz. Acestea au fost deciziile mele până când am dat peste un articol într-un blog despre cum Ultimate Spell a lui DR WALE, care a ajutat mulți oameni să restabilească căsătoriile/relațiile rupte. L-am contactat repede și mi-a spus ce ar trebui să fac, ceea ce am făcut imediat. În câteva săptămâni, soțul meu s-a întors și cea mai mare parte este că soțul meu s-a schimbat complet, nu mă mai abuzează sau insultă. Astăzi, a devenit un soț iubitor și grijuliu. puteți contacta DR WALE pe WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Soțul meu m-a părăsit pentru o femeie mai tânără și am fost devastată. Parcă l-ar fi avut sub o vrajă malefică, Collin s-a întors împotriva mea peste noapte fără niciun avertisment. S-a întâmplat anul acesta, eram disperat să se întoarcă pentru că ne-am construit o viață împreună și avea să le rupă inimile copiilor. Am folosit fiecare site de vrăji pe care l-am putut găsi fără niciun rezultat. Apoi am văzut o mărturie specială despre Dr. Ilekhojie și chiar mi-a dat speranță pentru că era similar cu cazul meu. L-am contactat și mi-a explicat totul despre ce ar trebui să fac. A început să lucreze cu mine în iulie și, ca urmare a întregii sale lucrări minunate, Collin s-a întors acasă, ceea ce este un vis devenit realitate. Sunt atât de fericit și privilegiat că l-am cunoscut pe Dr. Ilekhojie. Mulțumesc! Vă rugăm să contactați Dr. Ilekhojie dacă aveți probleme în căsătorie și fiți siguri că veți primi ajutor WhatsApp pe +2348147400259 sau trimiteți-i un mesaj prin e-mail: gethelp05@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  7. SERVICII PRESTATATE DE DR. WALE
    (1) Dacă îți dorești fostul înapoi.
    (2) Pentru a vindeca HIV/SIDA sau boli asociate
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei ca femeile/bărbații să alerge după tine.
    (5) Dacă vrei un copil.
    (6) Sunteți antreprenor și doriți să câștigați un contract
    (7) Vrei să-ți lege soțul/soția să fie
    al tău pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de ajutor spiritual.
    (9) Ați fost înșelat și doriți să recuperați banii pierduti.
    (10) Opriți divorțul
    (11) Ritualul de invocare a banilor
    (12) Pentru a verifica dacă iubitul tău online este real
    (13) Pentru a verifica dacă împrumutul dvs. online este real
    (14) A fi foarte strălucitor
    (15) Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă bun
    (16) Dacă ești bătrân și vrei să arăți tânăr
    (17) Dacă vrei să fii liber de amenințările cu moartea
    Si multe altele..
    Contactați DR WALE pe WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Funcționează cu adevărat, nu pot să cred că DR WALE este un adevărat vrăjitor de dragoste.
    Tocmai mi-am recăpătat soțul cu ajutorul adevăratului vrăjitor de dragoste DR WALE. Soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie, au fost doar trei ani de căsnicie. Cel mai dureros lucru este că am fost însărcinată cu al doilea copil. L-am vrut înapoi. Am făcut tot ce era la îndemâna mea să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, mi-am dorit atât de mult înapoi din cauza dragostei pe care o aveam pentru el, l-am implorat cu tot, am făcut promisiuni, dar a refuzat. I-am explicat prietenei mele problema mea, iar ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care m-ar putea ajuta să fac o vrajă pentru a-l aduce înapoi, nu aveam de ales decât să încerc. I-am trimis un mesaj vrăjitorului numit DR WALE și m-a asigurat că nu este nicio problemă și că totul va fi bine în câteva săptămâni. A făcut vraja și, în mod surprinzător, după câteva săptămâni mai târziu, soțul meu m-a sunat. Am fost atât de surprins că am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat, că a vrut să mă întorc la el. A mai spus că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și m-am dus la el, așa am început să trăim din nou fericiți împreună. multumesc lui DR WALE. dacă ești aici și iubitul tău te refuză sau soțul tău s-a mutat la o altă femeie, nu mai plânge, contactează acum DR WALE pentru ajutor. Aici contactul lui. WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU
    E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  9. Îl apreciez foarte mult pe DR WALE, puternicul vrăjitor care m-a ajutat să fac o vrajă puternică de dragoste care l-a adus pe fostul meu soț în câteva săptămâni după ce i-a oferit toate detaliile pe care le-a cerut de la mine și după ce a făcut vraja fostul meu soț s-a întors să-și ceară scuze. că ar trebui să-l accept și acest lucru nu se va mai întâmpla, de mult timp, dar de când l-am întâlnit pe acest vrăjitor online, povestea mea s-a schimbat pentru bine, contactați-l prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU e-mail drwalespellhome@gmail.com Toate mulțumim lui DR WALE pentru munca buna...

    RăspundețiȘtergere
  10. UN MARE VORGITOR CARE M-A AJUTAT să-mi aduc înapoi fostul meu iubit
    Ce vrăjitor minunat și simplu care mi-a readus bucurie și fericire în viața mea!!! Dau această mărturie pentru că sunt atât de fericită, vreau să-i mulțumesc lui DR WALE pentru munca grozavă pe care a făcut-o în viața mea, El a adus fericirea înapoi în viața mea, n-am crezut niciodată în vrăjitorii până când viața mea s-a prăbușit când iubit de șase ani a decis să renunțe aproape când doream să ne căsătorim. Am avut o astfel de cădere emoțională, în măsura în care nu am putut face nimic rezonabil din nou, după trei luni de durere înainte ca un vechi prieten de-al meu să mă prezinte la un vrăjitor online numit DR WALE, mă prezint lui DR WALE, un adevărat vrăjitor. . În mai puțin de o săptămână am văzut minuni, iubitul meu s-a întors la mine și viața mea s-a întors exact ca un puzzle finalizat, iar după o lună ne-am căsătorit și a fost ca un vis pentru mine pentru că am crezut că am pierdut. el pentru totdeauna. Vă mulțumesc, DR WALE, pentru că m-ați ajutat, dar, mai ales, pentru onestitatea și rezultatele rapide și precise. DR WALE contact WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Salutare tuturor, vreau să scriu această mărturie pentru a le spune altora și pentru a-i mulțumi DR WALE pentru ceea ce a făcut pentru mine. În primii 12 ani de căsnicie am avut cinci avorturi spontane și am fost numită tot felul de nume de soacra mea, iar acest lucru a făcut ca viața mea de căsnicie să fie foarte agitată și o povară a durerii. L-am contactat pe DR WALE pentru ajutor și voi spune că este un om foarte puternic și cinstit și chiar m-a ajutat să-mi rezolv problema. Am văzut o mulțime de mărturii bune despre el, nu știam că va fi sfârșitul tuturor problemelor mele. După două zile de contact, am primit o plantă de fertilitate și mi-a spus să o folosesc. Planta a funcționat și soțul meu chiar m-a iubit mai mult și mi-a cumpărat lucruri scumpe. Într-o după-amiază, am fost la un spital din apropiere și m-am întors acasă cu rezultatul pozitiv al sarcinii și după 9 luni am născut un băiețel. De când l-am contactat pe DR WALE, povestea mea a fost diferită. Am 3 copii în prezent și sunt foarte fericită în căsnicia mea. Vă rugăm să-l contactați la odungaspelltemple@gmail.com SAU WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  12. Bună ziua tuturor, vreau să împărtășesc experiența pe care am avut-o cu un vrăjitor numit DR WALE, este un om foarte puternic binecuvântat de tatăl său anterioară pentru a ajuta oamenii cu diferite probleme de viață, treceam prin cea mai proastă fază a vieții mele pentru că Soțul meu mi-a spus că vrea să divorțeze de nicăieri, l-am întrebat unde am greșit, dar nu mi-a dat niciun răspuns, în schimb, sa mutat din casă, asta a fost foarte ciudat, așa că am căutat ajutor atunci l-am cunoscut pe DR WALE. vrăjitor online, i-am explicat starea mea după câteva consultări, am aflat că soțul meu este cu secretara lui la serviciu și este sub vraja ei, marele vrăjitor mi-a spus ce trebuie făcut și i-am urmat instrucțiunile. Astăzi, sunt o femeie mândră pentru că soțul meu este acasă cu mine și așteptăm al doilea copil, datorită lui DR WALE, vrăjitorul, dacă aveți nevoie de ajutorul unui vrăjitor pentru orice fel de problemă, DR WALE este cel potrivit. persoană pentru un rezultat perfect și de încredere. Contactați-i WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt foarte fericit să împărtășesc această mărturie uimitoare, am fost rănită și am fost frântă când soțul meu m-a lăsat cu copilul nostru, am fost confuză și nu știam ce să fac, l-am iubit atât de mult, am încercat tot ce am putut să aduc el înapoi, dar tot efortul meu a fost în zadar, într-o zi credincioasă i-am explicat prietenei mele problema mea, iar ea mi-a povestit despre un mare vrăjitor de dragoste numit DR WALE, care a lăsat-o și gravidă când căuta un copil, după ce ea mi-a spus că și eu am intrat online, vezi toate veștile bune despre DR WALE, l-am contactat pe DR WALE prin informațiile de contact pe care mi le-a dat prietenul meu, după câteva ore vrăjitorul mi-a răspuns și mi-a spus să rămân și mi-a dat câteva instrucțiuni despre ce să fac și am făcut exact cum mi s-a spus, spre cea mai mare surpriză a mea, soțul meu, care nu m-a sunat de trei ani, m-a sunat și a început să-și ceară scuze pentru toate greșelile pe care mi le-a făcut și m-a rugat că vrea să se întoarcă. acasă cu mine și cu copiii, acum m-a iubit mai mult decât oricând înainte, respectabilii mei spectatori frați si surorile daca treci prin orice fel de problema contactati DR WALE iti dau garantie 100% ca el va rezolva problemele. contactați-l VIA WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt atât de incitantă să scriu acest articol pentru a-i lăsa pe oameni să caute ajutor în orice despărțire a căsătoriei și a unei relații, DR WALE mi-a adus înapoi fostul meu iubit, Mulțumesc DR WALE că ai ajutat atât de multe situații relaționale ca a mea să fie restabilite, am fost cu durere până în ziua în care mătușa mea mi-a prezentat-o pe DR WALE în care și-a revenit soțul cu ajutorul lui DR WALE. Așa că i-am trimis un mesaj WhatsApp spunându-i despre problema mea cum m-a părăsit iubitul meu și m-a înșelat din cauza șefa ei la serviciu, plâng toată ziua și noaptea, dar DR WALE mi-a spus că iubitul meu se va întoarce la mine în câteva săptămâni și tot ce mi-a cerut să fac a doua zi a fost ca un vis când mi-a trimis mesaj și mi-a spus Vă rog să mă iertați și să mă acceptați înapoi exact ceea ce mi-am dorit, sunt atât de fericit acum că suntem din nou împreună. pentru că nu am crezut niciodată că fostul meu iubit se va întoarce la mine atât de repede cu vraja ta. Ești cel mai bun și cel mai mare din lume DR WALE. dacă te-ai despărțit de fostul iubit sau soțul tău te-a părăsit și s-a mutat la o altă femeie, vrei să rămâi însărcinată, nu te mai simți trist, contactează: WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  15. Vreau să folosesc acest mediu pentru a-i mulțumi marelui vrăjitor DR WALE pentru că mi-a adus înapoi dragul soț. Când soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe cei doi copii ai noștri pentru o altă femeie, trăiam în dureri pentru că îl iubesc atât de mult, nu știam ce să fac, de fapt am fost confuz până când am întâlnit o prietenă de-a mea pe nume Ella și cu mine. i-a spus prin ce trec, apoi mi-a spus să nu-mi fac griji că și ea a trecut prin aceeași problemă, dar în cazul ei a fost iubitul, apoi m-a dus la un spiritist, un vrăjitor, pe nume DR WALE, care a ajutat-o. înapoi pe iubitul ei, Când l-am contactat pe DR WALE pe WhatsApp +2347054019402, i-am spus problemele mele, după aceea, mi-a spus ce să fac și mi-a spus după ce am făcut ce mi-a spus, după câteva săptămâni soțul meu va veni să se târască pe genunchii lui rugându-mă să-l iert. După câteva săptămâni a venit soțul meu și a început să mă roage, nu m-am așteptat să se întâmple așa de curând, am bătut la ușă, când am deschis ușa, spre cea mai mare surpriză, l-am văzut pe soțul meu în genunchi rugându-mă și pe mine și pe noștri. copiii să-l ierte.
    De asemenea, vindecă tot felul de boli, inclusiv pe cea enumerată mai jos,
    1. HIV/SIDA.
    2. HERPES 1/2.
    3. CANCER.
    4. ALS (boala lui Lou Gehrig).
    5. Hepatita B.
    6. HIPERTENSIUNEA.
    7. NUMĂR scazut de spermatozoizi.
    8. ASTMB.
    9. PROBLEMA VIRGINIA.
    10. DIAREE.
    11. GRAND.
    12. herpes rece.
    13. AVC.

    Și a făcut și următoarele vrăji,

    1. vrei o căsnicie bună,
    2. ești politician și ai nevoie de protecție,
    3. ai nevoie de o vrajă de dragoste,
    4. vrei să fii un bărbat sau o femeie bogată,
    5. vrei ca partenerul tău să te iubească,
    6. Cauți soție sau soț,
    7. vrei să lucrezi cu o viză în orice țară la alegere,
    8. ești un om de afaceri sau o femeie și vrei ca afacerea ta să se miște,
    9. vrei ca șeful tău să te iubească,
    10. vrei ca sotul sau sotia ta sa te inchine,
    11 Ai nevoie de un loc de muncă,
    12 Ai nevoie de promovare în locul tău de muncă,
    Oricine are problemele enumerate mai sus ar trebui să contacteze DR WALE, marele vrăjitor. Contactați-l prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt mulțumit de faptul că am avut încredere într-un bărbat foarte cinstit care să-mi aducă înapoi fostul soț după aproape un an de separare. Înainte să-l cunosc pe Dr. Ilekhojie, am căutat pe multe site-uri web căutând modalități de a-mi recupera fostul soț după ce a cerut să divorțeze de mine fără niciun motiv. Am fost devastat, dar doctorul Ilekhojie mi-a dat speranță și siguranța că va fi adus înapoi la mine. După ce a făcut vraja de reconciliere, soțul meu a sunat după două zile și a cerut să se întoarcă acasă la mine și la cei patru copii ai noștri. A doua zi a ajuns acasă și am fost foarte bucuros să-l reîntâlnesc. Folosesc aceste mijloace pentru a-l aprecia pe doctorul Ilekhojie pentru ceea ce a făcut pentru mine și pentru a ajuta atât de mulți alți oameni. Îi las contactul, astfel încât să puteți lua legătura cu el dacă aveți probleme similare. Whatsapp/Telegram +2348147400259

    RăspundețiȘtergere
  17. Viața mea s-a întors!!! După nouă ani de căsnicie întreruptă, soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe cei doi gemeni ai noștri. Am simțit că viața mea era pe cale să se sfârșească, aproape m-am sinucis, am fost emoționat foarte mult timp. Datorită unui vrăjitor numit DR WALE, pe care l-am întâlnit online. Într-o zi credincioasă, în timp ce răsfoiam pe internet, căutam un vrăjitor bun care să-mi rezolve problemele. Am dat peste o mulțime de mărturii despre acest vrăjitor special. Unii oameni au mărturisit că și-a adus fostul iubit înapoi, alții au mărturisit că restaurează uterul, vindecă cancerul și alte boli, unii au mărturisit că poate face o vrajă pentru a opri divorțul și așa mai departe. Am întâlnit și o mărturie anume, era despre o femeie pe nume Sofia, ea a mărturisit despre modul în care DR WALE și-a adus înapoi fostul iubit în mai puțin de o săptămână și a inversat efectul cancerului băieților lor, iar la sfârșitul mărturiei ei, ea a renunțat la DR WALE „WhatsApp: +2347054019402. După ce am citit toate acestea, am decis să discut cu DR WALE. L-am contactat prin WhatsApp: +2347054019402 și i-am explicat problema mea. În doar câteva săptămâni, soțul meu s-a întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem și mai fericiți decât înainte. DR WALE este cu adevărat un om talentat și nu mă voi opri din a-l publica pentru că este un om minunat... Dacă ai o problemă și cauți un vrăjitor real și autentic care să îți rezolve toate problemele. Încercați DR WALE oricând, acesta este răspunsul la problemele dvs. Iată contactul lui: WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  18. Am avut o relație de luptă cu soțul meu în trecut, ceea ce a dus la divorț cu primul meu soț. Amintirile soțului meu erau încă în mine și mi-am dat seama cât de mult îl iubeam și mi-a fost dor de el. Am plâns amar în noaptea aceea crezând că l-am pierdut pe bărbatul pe care l-am iubit atât de mult. Am cerut sfaturi despre ce să fac și un prieten de-al meu mi-a dat un contact al lui DR Ilekhojie, l-am consultat pentru că a ajutat o mulțime de oameni să se împace. În doar 4 zile m-am întâlnit cu o rugăciune de reconciliere spirituală cu el și totul se întoarce spre bine în viața mea. Acum trăiesc din nou fericit cu soțul meu, plănuim să ne reînnoim jurămintele și să ne căsătorim din nou. Mărturisesc astăzi aici că Dr. Ilekhojie este soluția tuturor problemelor dintr-o relație sau căsnicie ruptă. contactați-l pentru soluții la orice problemă. Whatsapp +2348147400259 sau prin e-mailul său: gethelp05@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu pot să cred că voodoo a crescut în măsura în care îl poți folosi pentru a câștiga la loterie. Am văzut un comentariu online al unui vrăjitor numit Dr Ilekhojie care m-a ajutat cu un voodoo care m-a făcut să câștig la loteria Powerball de 200.000 de dolari. Mi-a mai spus că dacă m-aș fi dus pe milioane aș fi câștigat și eu. Dar problema a fost că poți folosi vraja o singură dată, ceea ce înseamnă că nu există a doua șansă de a juca de două ori, deoarece este împotriva voodoo-ului spus de omul spiritual. Acum, sunt fericit și am putut să fac un avans pentru casa mea și să elimin o mare parte din împrumutul meu pentru studenți. Dr Ilekhojie este un om spiritual puternic care vă poate ajuta să rezolvați orice fel de problemă de viață pe care o întâmpinați, fie ea fizică sau spirituală, vă puteți baza total pe el. îl puteți contacta pe Whatsapp / Viber: +2348147400259 sau trimiteți un e-mail: gethelp05@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  20. Soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie, Cel mai dureros lucru este că eram însărcinată cu al doilea copil. Am făcut totul pentru a-l face să se întoarcă acasă, dar nimic nu a funcționat. Am mers chiar și până la urmărea lui, dar mi-a spus clar că nu mai vrea să se întoarcă acasă. I-am explicat unui prieten de la serviciu care mi-a cerut să-l contactez pe doctorul Ilekhojie pentru ajutor. Nu am avut de ales decât să încerc. I-am trimis un mesaj prin e-mail (gethelp05@gmail.com) și m-a asigurat că mă va ajuta să mă împac cu soțul meu și, de asemenea, m-a informat că soțul meu a fost manipulat și făcut să mă urască pe mine și pe copilul nostru nenăscut. După câteva zile după ce am oferit tot ce a spus el este necesar, soțul meu m-a sunat după-amiaza și, de asemenea, m-a iubit atât de mult și a vrut să se întoarcă acasă, dar nu era sigur dacă îl voi lua înapoi. El a promis că va recupera timpul pierdut și am observat că sunt atât de multe schimbări de când s-a întors și viața a fost bună împreună. Dacă aveți probleme similare, contactați Dr. Ilekhojie și obțineți ajutor. WhatsApp/Viber +2348147400259

    RăspundețiȘtergere
  21. De 8 ani incerc sa raman insarcinata si am avut nevoie de ajutor! Am fost la doctor dar tot nimic. Medicii mi-au explicat că eu și soțul meu suntem fertili și nu știu unde să apelez. Într-una dintre vizitele mele la spital, am întâlnit pe cineva cu care am avut o discuție inimă și mi-a explicat cum a așteptat 15 ani până când a întâlnit-o pe doctorul Ilekhojie, care i-a dat ierburi care a făcut-o însărcinată la doar o lună după. A spus atât de multe lucruri bune despre Dr Ilekhojie și a trebuit să văd singur. Au trecut 4 luni de când am primit plantele și suntem deja însărcinate. Datorită doctorului Ilekhojie, sunt atât de încântată că voi fi în curând mamă. Îi las ajutorul de contact pentru oricine are probleme în a rămâne însărcinată. Ai încredere în mine și cere-i ajutor. E-mail gethelp05@gmail.com sau WhatsApp +2348147400259

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu pot uita cum dr. Ilekhojie m-a ajutat să-mi refac căsnicia după 2 luni de despărțire de soția mea. Ea a plecat și nu mi-a preluat apelurile. Am făcut atât de multe ca să o recuperez, dar nimic nu a funcționat până când am văzut un comentariu online când cineva depunea mărturie despre modul în care dr. Ilehojie a ajutat-o să-și restabilească căsnicia. Am luat contact imediat cu el și i-am spus despre situația mea. M-a asigurat că eu și soția mea vom fi din nou împreună după ce va restabili legătura noastră pierdută cu un ritual. Am făcut tot ce mi-a spus că este necesar și am oferit detaliile noastre corecte. A trecut peste o lună și eu și soția mea suntem mai fericiți decât am fost vreodată. Toate mulțumim doctorului Ilekhojie. Ce altceva nu putea face, Dr Ilekhojie a făcut posibil acest lucru cu 3 zile. Mulțumesc dr că m-ai asigurat că nu ești ca ceilalți. Dacă doriți ajutor real, contactați Dr Ilekhojie Numărul de telefon/Whatsapp +2348147400259 sau prin e-mailul său: gethelp05@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  23. Sunt aici pentru a răspândi această veste bună în întreaga lume despre modul în care Dr Ilekhojie m-a ajutat să-mi rezolv problema de infertilitate. Sunt atât de fericită acum că sunt acum mamă pentru că de peste 4 ani încerc să rămân însărcinată și am avut nevoie de ajutor. Eu și soțul meu mergem mereu la control medical și doctorul spune mereu că amândoi suntem bine și nu am de unde să primesc ajutor și toată speranța era aproape pierdută până când într-o zi am vizitat un prieten de-al meu și i-am spus prin ce treceam și mi-a prezentat doctorului Ilekhojie care a ajutat-o când avea nevoie de ajutor. Am riscat cu Dr. Ilekhojie pentru că prietenul meu mi-a arătat o mulțime de dovezi despre cum a ajutat-o de-a lungul anilor. Am luat contact cu el și mi-a trimis câteva ierburi care au dat rezultate instantanee. A trecut aproape un an de când am vorbit prima dată și am gemeni de care să arăt. Sunt fericit că am ascultat și am făcut tot ce mi-a spus care mi-a adus rezultate pozitive. Puteți obține ierburi de orice boală de la Dr Ilekhojie. Whatsapp +2348147400259 sau prin e-mailul său: gethelp05@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  24. Ai o neînțelegere cu iubitul tău care a dus la despărțire și ai încercat să te împaci cu el sau ea, dar el/ea nu îți dă un răspuns pozitiv și simți că ceva nu merge bine în relația ta și ai nevoie de o soluție rapidă , contactează DR WALE astăzi și asigură-te ca viața ta amoroasă să revină în bine cu fostul tău, DR WALE m-a ajutat să refac pacea în casa mea, deoarece soțul meu m-a părăsit timp de zece luni și a trăit cu o altă femeie și nu a vrut niciodată să fac. întoarce-te acasă, dar cu ajutorul vrăjitorului DR WALE s-a întors acasă după o săptămână după ce DR WALE a făcut o vrajă puternică de restaurare. Deci, dacă aveți nevoie de o soluție rapidă în relația sau căsătoria dvs. cu ajutorul unui vrăjitor, contactați: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 sau E.Mail: drwalespellhome@gmail.com

    El poate efectua și următoarea vrajă de mai jos
    1. Vraja de loterie
    2 Vraja de noroc
    3. Vrăjiți pentru a câștiga cazul în instanță
    4. vrajă de sarcină
    etc..

    RăspundețiȘtergere
  25. De ce să te doare capul, de ce să permiti depresiei să te mănânce când poți doar să-l contactezi pe DR WALE pentru ca el să rezolve problemele cu care te confrunți.
    Aveți un dosar în instanță
    Cauți promovare
    Vrei să câștigi un joc jackpot la loterie
    HIV/SIDA dumneavoastră poate fi vindecat
    Suferiți de un accident vascular cerebral
    Suferi de Rac?
    Ai un număr scăzut de spermatozoizi
    Vrei să-ți repari căsnicia ruptă
    Vrei să-ți aduci înapoi fostul iubit
    Ai o boală/infecție pe care vrei să o vindeci
    Aveți nevoie de un remediu pentru Herpes Simplex Virus 2/PCOS
    și așa mai departe și așa mai departe.
    contactați-l pe DR WALE astăzi, vă voi aduce înapoi toată fericirea și vă voi face fericit din nou.
    Contactați DR WALE pe WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  26. Întotdeauna mi-am dorit să nu pot trăi din cec cu cec sau să am vreo datorie. Am lucrat în contabilitate vreo 20 de ani și abia am reușit să fac rost de bani. Mi s-a părut că de fiecare dată când mă mutam în companie și primeam o mărire de salariu, cheltuielile mele de trai vor crește semnificativ și nu am reușit niciodată să merg înainte. vrăji de loterie. Apoi, într-o zi, cel mai bun prieten al meu mi-a spus adevărul despre ce a făcut când soția lui l-a părăsit. El a făcut o vrajă de dragoste și ea a oprit procedura de divorț și s-au întors împreună. Când mi-a spus asta, am întrebat pe cine a folosit și mi-a dat contactul lor WhatsApp. +2347054019402 și am contactat imediat DR WALE pentru ajutor. Am văzut că au oferit diferite tipuri de vrăji de bani pentru a ajuta la câștigarea la loterie. Am fost imediat intrigat. Întotdeauna am simțit că voi câștiga la loterie cândva. Am avut vraja de loterie cu jackpot și am așteptat câștigul meu. Mi s-a spus să joc la loterie în fiecare săptămână și am făcut ce mi sa spus. Am jucat oricum la loto în fiecare săptămână, așa că nu s-a schimbat nimic. În aproximativ două săptămâni s-a întâmplat. Am câștigat 100.000 de dolari!! Nu pot sa cred! Nu au fost suficienți bani ca să mă pensionez imediat, dar i-am investit bine și mi-a permis să merg la muncă cu normă parțială și mă va ajuta să mă pensionez mult mai devreme. Sunt veșnic recunoscător că l-am găsit pe DR WALE. Îl puteți contacta prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  27. Salutare prieteni, o mărturie minunată și uimitoare despre un mare vrăjitor pe care îmi place foarte mult să o împărtășesc. Să-mi recuperez soția este ceea ce mă așteptam mai puțin și nu mi-am putut imagina niciodată. Eu și soția mea suntem căsătoriți de cinci ani și trăim fericiți, dar dintr-o dată s-a schimbat complet și s-a îndepărtat de mine și nu am știut niciodată ce se întâmplă, am încercat să o întreb, dar ea a refuzat să-mi spună ce se întâmplă. problema este, și pe măsură ce timpul a trecut ea a căutat să divorțeze. Eram atât de îngrijorat și confuz și am făcut tot posibilul să o recuperez, dar nu a fost ușor, am crezut că s-a pierdut orice speranță și, în timpul căutării mele de ieșire, un prieten de-al meu care a avut o problemă similară mi-a spus despre un mare vrăjitor numit DR WALE, care l-a ajutat să-și recapete și soția. Nu am crezut niciodată în vrăjile în toată viața mea sau în magie, pentru că nu m-am gândit că va funcționa, dar am încercat să-i dau acestui om o șansă și, spre cea mai mare surpriză, a făcut o vrajă asupra mea, dar astăzi suntem din nou împreună într-o casă minunată. cu trei copii frumoși. Suntem din nou fericiți împreună și folosesc această ocazie pentru a spune oricui trece printr-o situație similară să-l contacteze pe WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  28. Aveam probleme serioase în relația cu iubitul meu și asta l-a determinat să se mute în apartamentul prietenului său. Totul s-a înrăutățit pentru că a început să meargă frecvent în baruri și cluburi de striptease cu prietenul său, să se îmbată și să leșine. Mă amenință mereu la telefon ori de câte ori îl sun din cauza tuturor sfaturilor proaste pe care i-a dat prietenul lui. Îl iubesc foarte mult și ne întâlnim de cinci ani, ceea ce ne-a dat o fiică frumoasă. De asemenea, pierdusem o mulțime de bani pe terapeuți până când am fost prezentată pe DR WALE de către un prieten pe care l-a ajutat să se căsătorească cu iubitul ei din copilărie; asta mi-a dat încredere totală și putere să-l recuperez. Am făcut tot ce mi-a cerut și într-o săptămână iubitul meu m-a sunat și s-a repezit acasă, lucrurile s-au schimbat emoțional între noi. Are o slujbă și a încetat să bea și să-și păstreze prieteni irelevanți. Este un miracol pe care nu l-am crezut niciodată posibil pentru că îmi pierdusem orice speranță până l-am găsit pe DR WALE. De aceea am promis că îmi voi împărtăși mărturia în tot universul. Toate mulțumirile sunt către DR WALE pentru munca excesivă pe care a făcut-o pentru mine. Mai jos sunt detalii DR WALE.WhatsApp: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com în situația în care suferiți o rupere la inimă și vă asigur că, deoarece mi-a făcut-o pe a mea, cu siguranță vă va ajuta și pe dvs.

    RăspundețiȘtergere
  29. Am fost atât de zdrobit când soțul meu de nouă ani m-a părăsit și s-a mutat în Quebec City pentru a fi cu o altă femeie. Durerea a fost prea mare ca să o pot suporta, încât nu am mai suportat-o. Așa că a trebuit să apelez la Internet pentru ajutor până am aflat că DR WALE era adevărata afacere.. Am încercat tot ce știam și, cu vrăjile tale, binecuvântările și puterile magice extraordinare, ai făcut toată munca pentru eu, pe care mi-ați garantat rezultatul pozitiv este într-o săptămână, fostul meu soț s-a întors la mine și a fost regretat pentru tot ceea ce a făcut și acum viața mea este echilibrată și sunt din nou fericit. DR WALE faci un serviciu grozav oamenilor. Prieteni, în cazul în care aveți nevoie de ajutorul lui DR WALE, vă rugăm să-l WhatsApp pe WhatsApp +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere