luni, 30 aprilie 2018

, , , , , , ,

Recenzie: „P.S.: Îmi placi” - Kasie West

Titlu: P.S.: Îmi placi

Titlu original: P.S.: I like you

Autor: Kasie West

Traducere: Iulia Dromereschi

Anul apariției: 2018

Categorie: Romance, Young Adult

Numărul de pagini: 304

Editura: Corint

Imprint: Leda Edge


Descriere

„Oră plictisitoare de chimie. Concentrată asupra propriilor gânduri și nicidecum atentă la lecția care se predă, Lily își scrie pe bancă un vers dintr-o melodie preferată. A doua zi, surpriză! Cineva a adăugat versul următor!

În scurt timp, între Lily și corespondentul anonim începe un schimb intens de mesaje, în care ei își împărtășesc secrete, descoperă preferințe muzicale comune, își destăinuie dorințele și visează împreună. Lily se simte tot mai atrasă de cel (sau cea) care îi scrie. Despre cine să fie vorba? În timp ce eroina cărții încearcă să dezlege misterul și să jongleze cu școala, prietenii, dușmanii și ciudata ei familie, descoperă că problemele inimii sunt greu de descifrat.

O poveste de iubire emoționantă, dezvăluită de Kasie West cu mult talent, umor și sensibilitate.”Părerea mea

Cred că fiecare cititor a pățit cel puțin o dată să vrea să citească ceva mai lejer. Și nu știa ce anume să citească.

„P.S.: Îmi placi” este potrivită fix pentru momentele când ai nevoie de o carte ușoară și drăguță care să îți aducă o doză de relaxare. Alături de această carte am petrecut câteva ore bune, dând pagină după pagină, cu toate că finalul mi se părea previzibil încă de la început. Deși nu o pot numi o lectură complicată și nici stilul autoarei de a scrie nu este pompos, a fost o lectură minunată pentru acele zile călduroase când vrei să stai la umbră în compania unei cărți.

Dacă ar trebui să descriu cartea într-un singur cuvânt, cred că aș alege: „drăguță”. A fost o carte drăguță, fără ceva neobișnuit, ieșit din comun, ce urmărește povestea primilor fiori ai iubirii, idee foarte des întâlnită. Cu toatea astea, Katie West aduce ceva nou, și anume, mesajele sub anonimat care aduc farmec și mister poveștii.

Lily este o tânără adolescentă de șaptesprezece ani, total diferită în comparație cu celelalte fete de vârsta ei. Pentru ea popularitatea nu reprezintă nimic și nici nu tânjește pentru a o obține, spre deosebire de alte adolescente care văd popularitatea ca pe un obiectiv. Lily este fata ciudată, retrasă și diferită din liceu. Nu pune accent pe importanța îmbrăcămintei în viața ei, ci pe partea artistică, partea creativă ce o reprezintă. Ascultă un gen de muzică special, diferit de ce ascultă restul elevilor, îi place să cânte la chitară și să scrie versuri în caietul pe care îl ia cu ea oriunde.

Acțiunea propriu-zisă începe la o oră de chimie. Plictisită și dezinteresată de materia pe care o predă profesorul, Lily începe să scrie pe bancă versurile unei trupe îndrăgite de ea, iar a doua zi, în mod neașteptat, găsește continuarea versurilor scrise de o altă persoană. O persoană care ascultă aceeași trupă. O persoană care pare interesantă.

Astfel, Lily și corespondentul anonim ajung să își scrie scrisori pe care le lasă sub bancă, să își împărtășească pasiuni și secrete nemaiștiute de nimeni altcineva. Cu toate că adolescenta vede că are atât de multe lucruri în comun cu misteriosul băiat, nu ar vrea să afle cine este corespondentul ei, fiindu-i teamă că poate așa acea chimie dintre ei s-ar stinge. „Chimia fusese, cândva, ora peste care aveam nevoie de curaj ca să trec. Acum, era ora pe care eram nerăbdătoare să o încep.”

Dar, mai devreme sau mai târziu, curiozitatea lui Lily bate la ușă și începe să își dorească să afle cine este cel din spatele scrisorilor pe care le primește.

Știți că se spune că adevărul e cel mai dureros, nu-i așa? În momentul în care descoperă cine este corespondentul ei, nu numai că este supărată și dezamăgită, dar și nervoasă. Cine s-ar fi așteptat că cel cu care a împărtășit în scris atât de multe aspecte din viața ei să fie însuși cel pe care îl urăște în realitate?

Ce se va întâmpla atunci când se vor cunoaște? Se poate ca ura dintre cei doi să se transforme în iubire?

Eu vă spun doar că povestea are o acțiune mai amplă decât ce v-am împărtășit eu, sunt diverse momente pline de umor ce mi-au plăcut, însă dacă aș începe să povestesc despre ele, aș da prea multe detalii despre acest roman, ceea ce nu îmi stă deloc în fire, oricât de mult mi-ar plăcea mie să vorbesc despre o carte.RATING: 4/5


Sponsorizare

Cartea a fost oferită de Editura Corint (Leda Edge) pentru recenzare, cărora le mulţumesc mult!
Dacă v-am convins să o citiţi, cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii - click aici.
Pentru a fi la curent cu reducerile şi cu apariţiile cărţilor, puteţi urmări noutăţile editurii şi pe pagina de Facebook.

Eu am fost Anelly.
Ne citim data viitoare!
Share:

3 comentarii:

 1. Chiar de curând am auzit de această carte, mă gândeam totuși că se potrivea celor de la Epica. :D

  Frumoasă recenzia! ♥

  xoxo

  RăspundețiȘtergere
 2. Îmi place ce ai scris despre carte, chit că nu e ceea ce aș citi eu.
  Succes în continuare!

  RăspundețiȘtergere
 3. Am tot auzit despre roman. Ce-i drept l-am ocolit pentru că am citit „distanța dintre noi” dacă nu greșesc tot de la autoare, și mă așteptam oarecum ca și povestea asta să nu fie un plus în materia mea de lectură. Ba chiar să fie așa cum obișnuiesc să spun, o lectură „mediocră”.

  RăspundețiȘtergere