sâmbătă, 3 februarie 2018

, , , , , , , ,

Recenzie: „Fericiți pentru totdeauna?” - Taylor Jenkins Reid

Titlu: Fericiți pentru totdeauna?

Titlu original: After I do

Autor: Taylor Jenkins Reid

Traducere: Alexandra Limoncu

Data apariției: Noiembrie 2017

Categorie: Romance

Numărul de pagini: 352

Editura: Corint

Imprint: Leda Edge


Descriere

Un roman surprinzător despre căsătoria modern și profunzimea legăturilor de familie.

Când mariajul lui Lauren și al lui Ryan ajunge într-un punct critic, cei doi se gândesc la un plan neconvențional: hotărăsc să se despartă pentru un an, în speranța de a se îndrăgosti apoi din nou. Un an, o singura regulă: nu au voie să ia legătura unul cu altul. În afară de asta, totul este permis. Lauren pornește într-o călătorie de autocunoaștere, descoperind că prietenii și familia au propriile idei despre căsătorie. Aceste păreri, alături de procesul ei de vindecare și provocările vieții fără Ryan, îi schimbă concepțiile despre monogamie și căsătorie. Ea începe să se întrebe: când ai parte de iubire fără fidelitate și devotament fără căsnicie – când iubirea și dorința nu mai sunt legate –, ce apreciezi? Pentru ce ești dispus să lupți?

O poveste de dragoste despre ceea ce se întâmplă când iubirea dispare. Despre a rămâne îndrăgostit, a te agăța de iubire, a renunța la ea și a i te încredința cu toată ființa ta. Și, mai presus de toate, este povestea unui cuplu prins în vechiul joc și căutând un nou drum spre fericirea pentru totdeauna.


Părerea mea

Cartea asta m-a răvășit total, a rupt bucăți din mine pe care le-a reasamblat la loc, precum un puzzle. Ajunsesem să fiu „dependentă” de ea, fiindcă trebuia să știu ce se va întâmpla. Și cu cât înaintam la numărul de pagini, cu atât curiozitatea era mai mare.

Fericiți pentru totdeauna este un ideal, un ideal la care toți vrem și sperăm să ajungem. Însă, uneori, fericirea are unitate de măsură. Nu poți să știi când tristețea îi ia locul. Fericirea e temporară, viața fiind presărată și de momente mai puțin bune.

Viața nu este roz, și nici iubirea. Pentru a rezista o relație este nevoie de sacrificii, de compromisuri și, nu în ultimul rând, de implicare. Din ambele părți. Fără acestea, o relație poate ar dura o săptămână, o lună, un an, dar nu o eternitate.

Ce se întâmplă când scânteia se stinge, când iubirea este înlocuită de certuri, reproșuri și comentarii urâte?

Lauren și Ryan au ajuns în punctul în care nu se mai înțeleg și nu se mai iubesc, sau cel puțin ei asta cred. Povestea lor de dragoste a început pe când aveau numai 19 ani. Adolescența, perioada iubirilor intense, când mori de dorul persoanei iubite chiar și după ce tocmai v-ați întâlnit, când simți că nu mai poți respira în absența ei. La vremea aceea totul era frumos între cei doi, se iubeau intens și sincer, și credeau că vor îmbătrâni împreună. 


Timpul a trecut, iar cei doi s-au înstrăinat încetul cu încetul. Deși dormeau în aceeași cameră, în același pat, ajunseseră să fie niște străini. Străini cu amintiri. Totuși, după 11 ani de relație și 6 ani de căsnicie, cei doi simt că nu trebuie să se mai complacă într-o căsnicie nefericită, într-o căsnicie care este presărată de ceva vreme numai de suferință. Așa că se pun de comun acord să ia o pauză de un an, iar singura regulă constă în a nu lua legătura unul cu celălalt.



Cei doi erau obișnuiți unul cu celălalt, iar acest an de pauză reprezenta ieșirea din zona de confort a fiecăruia. Cu prilejul acestui an, Lauren acordă mai multă atenție familiei sale, petrecând mai mult timp cu sora, mama, bunica și fratele ei.

La început îi este tare greu și nu crede că va rezista un an de zile în lipsa lui Ryan, dar pe parcurs începe să profite de bucuriile vieții și să se autodescopere. Ba mai mult, simte că poate să trăiască și fără el.

Se spune că ochii care nu se văd, se uită. Vor reprezenta cei doi abaterea de la „regulă”?

„Fericiți pentru totdeauna?” este un roman atât despre iubire, greșeli și compromisuri, cât și despre autocunoaștere și dezvoltare personală. Un roman ce nu se citește, ci se simte până în adâncul inimii!




RATING: 5/5


Un roman despre dragoste și despre problemele unui cuplu, ce trebuie citit!


Citate preferate

– Dar nu crezi că este ceva după care merită să tânjești? Să fii fericit pentru totdeauna? Să încerci nu doar să zâmbești și să mergi mai departe, ci să te înconjori de fericire?

„Poate că nu contează prea mult dacă vrei să ai pe cineva alături în toate momentele vieții tale. Poate că tot ceea ce contează este să ai pe cineva alături atunci când ai cea mai mare nevoie de el. Poate că a avea nevoie de cineva nu înseamnă neapărat că nu poți face nimic fără el, ci că ți-ar fi mai ușor dacă îl ai alături.”

„Tot ce trebuie să faci este să nu renunți niciodată.”

Sponsorizare

Cartea a fost oferită de Editura Corint (Leda Edge) pentru recenzare, cărora le mulţumesc mult!
Cartea poate fi comandată de aici sau de pe site-urile partenere.
Pentru a fi la curent cu reducerile şi cu apariţiile cărţilor, puteţi urmări noutăţile editurii şi pe pagina de Facebook.


Eu am fost Anelly.
Ne citim data viitoare!
Share:

16 comentarii:

  1. Frumoasa recenzie, m-ai convins ca merita citită cartea. �� Abia aștept sa pun si eu mâna pe carte și sa o citesc. ♥

    RăspundețiȘtergere
  2. Abia aștept să pun și eu mâna pe carte! Felicitări pentru recenzie, m-ai convins complet!♥

    RăspundețiȘtergere
  3. m-ai convins o sa o cumpar si o sa o citesc ♥

    RăspundețiȘtergere
  4. Sună foarte bine recenzia și ideea cărții. Sper că dacă o voi citi curând, îmi va plăcea la fel de mult ca și ție. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă o citești și tu, sunt curioasă cum ți se va părea. Să mă anunți! ❤

      Ștergere
  5. Îmi plac din ce în ce mai mult recenziile taleee ♥
    Cartea sună tare interesant, dar totuși nu pare deloc genul meu.

    xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Awww, cât mă bucur. Sper să evoluez de la o recenzie la alta. ❤

      Merită să o încerci, mi-a plăcut mult faptul că nu e siropoasă.

      Ștergere
  6. Ma atrage prezentarea ta, apreciez faptul ca nu este o carte siropoasa. Tentant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că îți place! Sper să îi dai o șansă cărții, cine știe, poate îți va plăcea și ţie.

      Ștergere
  7. Am mai citit recenzii in care era apreciata, dar recenzia ta m-a convins ca trebuie neaparat sa o citesc. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Îmi place recenzia, iar cartea este sigur pe placul meu. Timp de citit sa îmi fac!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Clar trebuie să îți faci timp pentru ea, cu atât mai mult dacă îți place genul romance!

      Ștergere