vineri, 11 mai 2018

, , , , , , , ,

Recenzie: „Elita” (Alegerea, #2) - Kiera Cass


Titlu: Elita

Titlu original: The Elite

Autor: Kiera Cass

Traducere: Alexandra Bârsan

Data apariției: 4 Noiembrie 2015

Categorie: Romance, Distopie

Numărul de pagini: 352

Editura: Corint

Imprint: Leda




Descriere

„Alegerea a început cu 35 de fete. Acum, grupul s-a restrâns la şase – Elita, iar competiția pentru a câştiga dragostea prințului Maxon este mai aprigă ca niciodată. Cu cât se apropie America de inima prințului, cu atât mai mult se luptă să descopere ce este cu-adevărat în sufletul ei. Fiecare moment petrecut în compania lui Maxon este ca o poveste frumoasă, plină de romantism răscolitor. Însă de câte ori îşi vede prima dragoste, pe Aspen, este din nou atrasă irezistibil de dorința de a trăi alături de el viața pe care o plănuiseră împreună. În vreme ce ea este sfâșiată între două promisiuni de viitor foarte diferite, restul Elitei va ști exact ce-și dorește, iar America va fi la un pas de a pierde ocazia alegerii. Pe fondul dificilei decizii, rebelii violenți sunt tot mai hotărâți să dea jos monarhia, iar planurile lor pot distruge și ultima șansă a Americii de a se bucura de un final fericit.”

Părerea mea

Hey, hey! Am revenit de această dată cu o recenzie a celui de-al doilea volum din seria „Alegerea”. Dacă încă nu ați citit recenzia primului volum, o puteți găsi aici.


„Elita” este volumul doi al seriei ce mi-a demonstrat că a meritat să le acord o șansă acestor cărți. Dacă primul volum mi-a plăcut mult, acesta mi-a întrecut toate așteptările. Față de „Alegerea”, „Elita” are o acțiune mult mai tensionată și captivantă, personajele fiind de multe ori în momente de criză. Așa am putut vedea cum se adaptează ele noilor provocări.


Pe de o parte vreau să vă împărtășesc atât de multe despre carte, dar pe de altă parte nu aș vrea să risc să vădau spoilere, pentru că poate veți dori să citiți și voi seria (asta dacă nu ați făcut-o deja). Așa că mă limitez la câteva detalii de bază, cu speranța că o să vă convingeți voi dacă merită să citiți/continuați această serie.

Ca și în prima carte, triunghiul amoros dintre America, Maxon și Aspen este întâlnit și aici. De cele mai multe ori America are îndoieli, iar prezența lui Aspen la palat o tulbură și îi readuce aminte de vechile sentimente pe care le nutrea pentru el. În timp ce America este tot mai confuză în privința sentimentelor pentru Maxon, respectiv pentru Aspen, celelalte cinci concurente știu exact ceea ce își doresc și sunt gata de a obține coroana.


„Competiţia era mai dură decât crezusem.”

Ce mi-a plăcut în mod special și ce a făcut ca acțiunea să fie mai palpitantă, a fost faptul că au mai rămas doar 6 fete din 35. Spre deosebire de primul volum, în care concurentele stăteau împreună în Sala Doamnelor și bârfeau în timp ce erau răsfățate cu diferite delicii culinare, în cel de-al doilea volum sunt supuse mai multor probe, pentru a vedea cine se descurcă cel mai bine și, totodată, cine ar putea fi prințesa Ileei. Astfel, am început să le cunosc calitățile și defectele concurentelor, și pot spune că lupta este strânsă.


„Eram oare în stare? Puteam eu să fiu următoarea prin­ţesă a Illeei?”

Un alt detaliu pe care l-am apreciat la Kiera Cass este că știe cum să îți dea aripi, dar până să apuci să zbori ți le și taie. Așa că nu poți fi sigur de nimic, nu poți să știi ce se va întâmpla cu exactitate, iar asta m-a făcut să dau pagină după pagină până la sfârșit. Iar sfârșitul, ei bine, m-a făcut să tânjesc după volumul trei, m-a făcut să urlu pentru că nu îl am încă în bibliotecă.

„— Nu-ţi cer să-mi spui că mă iubeşti. Nu-ţi cer să decizi aşa, dintr-o dată, că vrei să fii prinţesă. Dar trebuie să ştiu dacă-ţi doreşti, măcar, să fii aici.”

RATING: 5/5 


Sponsorizare

Cartea a fost oferită de Editura Corint (Leda) pentru recenzare, cărora le mulţumesc mult!
Cartea poate fi comandată de aici sau de pe site-urile partenere.
Pentru a fi la curent cu reducerile şi cu apariţiile cărţilor, puteţi urmări noutăţile editurii şi pe pagina de Facebook.

Eu am fost Anelly.
Ne citim data viitoare!
Share:

6 comentarii:

  1. Am de atat de mult timp aceste carti in vizor...cu fiecare parere pe care o citesc cu atat mai mult vreau cartile.
    Felicitari pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Denisa, trebuie să le încerci. Chiar e o serie frumoasă! ❤

      Ștergere
  2. Îmi place recenzia ta, felicitări pentru ea!
    Totuși, nu aș citi cartea asta, căci mi se pare cam girly, dar o voi recomanda prietenilor. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Într-adevar, e recomandată mai degrabă fetelor.

      Ștergere
  3. of “Alegerea” seria mea preferată pe care e imposibil să nu iubești 😍 Îmi place cum ai vorbit de carte 😍 acum parcă aș vrea să recitesc si mai mult seria👌🏻😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, mult, mult, Daniela! Seria „Alegerea” a ajuns să fie una dintre seriile mele preferate. Pur și simplu o ador! 💞

      Ștergere