sâmbătă, 9 iunie 2018

, , , , , , , , ,

Recenzie: „Aleasa” (Alegerea, #3) - Kiera Cass

Titlu: Aleasa

Titlu original: The One

Autor: Kiera Cass

Traducere: Andra 
Elena Agafiței

Data apariției: 28 Octombrie 2016

Categorie: Romance, Distopie

Numărul de pagini: 352

Editura: Corint

Imprint: Leda Edge


Descriere

„A venit vremea ca o singură câștigătoare să fie încoronată. Când a fost selecționată să participe la Alegere, America nici nu a visat că o să ajungă atât de aproape de coroană și de inima prințului Maxon. Dar pe măsură ce se apropie sfârșitul competiției, iar amenințările rebelilor care atacă palatul devin tot mai periculoase, America își dă seama cât poate să piardă și cât de mult trebuie să lupte pentru viitorul pe care și-l dorește.”

Părerea mea

Până să citesc și cel de-al treilea volum al seriei „Alegerea”, nu credeam că poate exista o continuare mai palpitantă decât cea din a doua carte, însă Kiera Cass reușește și de această dată să mă surprindă într-un mod plăcut. Dacă primele două cărți au fost de-a dreptul delicioase, cel de al treilea a fost cireașa de pe tort. A avut mult mai multă acțiune și partea distopică a început să prindă contur. 


În „Aleasa” au mai rămas numai patru fete care se zbat ori pentru titlul de regină a Ileei, ori pentru inima prințului, așa cum se întâmplă în cazul Americăi. Lupta este crâncenă, iar atmosfera din Salonul Doamnelor este, de cele mai multe ori, tensionantă.

Mi-a plăcut în mod deosebit felul în care personajele s-au maturizat pe parcursul romanului. Dacă în primele volume America era nesigură, cel mai adesea confuză și gânditoare cu privire la trecutul ei alături de Aspen, „Aleasa” ne face cunoștință cu o cu totul altă America, una mult mai hotărâtă și ambițioasă, care ar face orice pentru a deveni soția lui Maxon.


Deși devine sigură pe sentimentele sale, relația dintre ea și Maxon este plină de suișuri și coborâșuri, cei doi întâlnind obstacole la fiecare pas. Un mare obstacol ce stă în calea fericirii lor este însuși regele, tatăl prințului Maxon, care nu este de acord cu alegerea fiului său de a păstra-o în continuare pe America în competiție, încă din „Elita”.


„Dar adevărul e că …eşti numai tu. Poate că nu am căutat cu adevărat, poate că fetele din Alegere nu sunt potrivite pentru mine. Nu are importanţă. Ştiu doar că pe tine te vreau.”
Nu numai America și Maxon evoluează, ci și celelalte concurente. Dându-și seama că sfârșitul competiției se apropie cu pași grăbiți și că alegerea îi aparține în întregime prințului, indiferent de încercările lor de a-l influența într-un fel sau altul, cele patru fete rămase ajung să se înțeleagă și chiar să devină bune prietene, ceea ce nu aș fi crezut, având în vedere diferențele claselor sociale din care provin.

Atacurile rebelilor sunt din ce în ce mai numeroase și mai grave, acum nu numai că reușesc să pună în pericol viețile oamenilor din interiorul palatului, ci recurg și la crime în cazul oamenilor de rând.

Totul se agravează și este în joc viitorul Ileei, dar și al prințului ce în curând va ajunge la tron. Maxon trebuie să ia o decizie cât mai repede, dar oare va alege rațiunea sau simțirea? Orice alegere ar lua, trebuie să se gândească la binele statului, dar și al viitorului său.


„Cred că am descoperit canionul pentru care trebuie să sar şi sper că mă vei aştepta pe cealaltă parte.”
Este sigur de sentimentele pe care le nutrește pentru America, însă tensiunile se amplifică, iar când unele minciuni ies la iveală, totul se poate schimba de la o secundă la alta.


„Aleasa” este volumul ce urmărește deznodămantul relației dintre America și Maxon; un ultim volum despre cei doi presărat cu multe certuri, împăcări, suspans și acțiune. Dacă ar trebui să aleg un singur volum din această serie, cu siguranță pe acesta l-aș alege, deoarece are tot ce îi trebuie pentru a alcătui o carte captivantă pe care o citești pe nerăsuflate.


„Frânge-mi inima. Frânge-o de o mie de ori dacă vrei. A fost doar a ta ca să o frângi oricum.”


RATING: 5/5


Sponsorizare

Cartea a fost oferită de Editura Corint pentru recenzare, cărora le mulţumesc mult!
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii - click aici.
Verifică disponibilitatea cărții și pe site-urile partenere: Elefant, LibrisCartepedia.
Pentru a fi la curent cu reducerile şi cu apariţiile cărţilor, puteţi urmări noutăţile editurii şi pe pagina de Facebook.

Eu am fost Anelly.
Ne citim data viitoare!
Share:

6 comentarii:

  1. Ma faci sa intru in economii si sa cumpar seria....serios....
    Felicitari pentru recenzie! Tine-o tot asa si chiar ca ma trezesc cu colet la usa! :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Super recenzia! Iar mă ispiteşti, hoață micăă!! 💓💓😻

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, aș spune că îmi pare rău, dar nu îmi pare. :) Mulțumeesc mult!

      Ștergere
  3. ABIA
    AȘTEPT

    FAC
    ROST
    DE
    SERIE
    !!!!!!!!!1

    RăspundețiȘtergere
  4. okay, deja înnebunesc cu recenzia citită printre rânduri ca să nu aaaflu informații de substanță. Abia aștept să o citesc, I mean it.♥

    RăspundețiȘtergere