sâmbătă, 30 iunie 2018

, , , , , , ,

Recenzie: „Poate într-o altă viață” - Taylor Jenkins Reid

Titlu: Poate într-o altă viață

Titlu original: Maybe In Another Life

Autor: Taylor Jenkins Reid

Traducere: Ioana Filat

Data apariției: 8 Noiembrie 2016

Categorie: Romance

Numărul de pagini: 336

Editura: Corint

Imprint: Leda Edge


Descriere

„La douăzeci și nouă de ani, Hannah Martin încă nu știe ce vrea să facă în viață. De când a terminat colegiul, a locuit în șase orașe diferite și a avut nenumărate slujbe banale, dar, după o relație dezastruoasă, decide să se întoarcă în Los Angeles, orașul ei natal.

Pentru a sărbători prima seară în L.A., cea mai bună prietenă a ei, Gabby, o duce la un bar – unde Hannah se întâlnește cu iubitul ei din liceu, Ethan. La miezul nopții, Gabby o întreabă pe Hannah dacă e gata să plece. Ethan se oferă să o ducă el acasă dacă vrea să mai rămână. Hannah ezită.

Ce se întâmplă dacă pleacă cu Gabby?
Ce se întâmplă dacă pleacă cu Ethan?

Și astfel, Hannah trăiește efectele fiecărei decizii, în două universuri paralele, în două povești succesive, surprinzător de diferite și cu consecințe importante pentru Hannah și oamenii de lânga ea.

Așadar, totul e sortit să se întâmple? Cât de mult din viața noastră este determinat de șansă? Și, lucrul cel mai important: există suflete-pereche?

Hannah crede că da. Și, în ambele lumi, e convinsă că l-a găsit pe al ei.”


Părerea mea

Atunci când nu ai așteptări prea mari de la o carte se dovedește, în cele mai multe cazuri, că ai subestimat-o. Exact asta simt în privința cărții „Poate într-o altă viață”.

Am descoperit-o pe Taylor Jenkins Reid la începutul anului și de atunci mi-am propus să îi citesc toate cărțile pe care le-au tradus prietenii de la editura Corint. Am început cu „Fericiți pentru totdeauna?”, apoi am continuat cu „Uniți pe vecie” și închei cu „Poate într-o altă viață”, fiindcă alte cărți de la Taylor nu au fost traduse. (Și îmi doresc din tot sufletul ca editura să continue să traducă și alte cărți de la această autoare.)

Cum spuneam, nu îmi făcusem prea mari așteptări de la acest roman. Titlul și descrierea m-au atras, însă coperta mi s-a părut parcă prea simplă. Cred că s-ar fi putut face o copertă mult mai captivantă decât aceasta, dar acest detaliu nu m-a împiedicat să îi acord o șansă romanului. O alegere mai bună nici că aș fi putut face! Mi-a plăcut atât de mult, încât am stat până la 6 dimineața ca să o termin. Tot spuneam: „Mai citesc puțin. Încă puțin!” și am repetat asta până când nu am mai avut ce să citesc, pentru că o terminasem. Am rezonat atât de bine cu acțiunea, cu personajele, încât la final inevitabilul s-a produs. Lacrimile roiau pe obrajii mei, iar mie nu îmi venea să cred că era să dau cu piciorul la o carte incredibilă doar din cauză că nu mă atrăgea coperta.

Taylor a reușit și de această dată să mă impresioneze, să mă facă să simt fiecare cuvânt scris de ea cu o intensitate de nedescris. Ideea care stă la baza romanului este originală, palpitantă și misterioasă. De câte ori nu ați pățit să luați o decizie, iar mai târziu să vă întrebați „Cum ar fi fost dacă... ?”. Ei bine, Taylor Jenkins Reid pleacă de la aceste întrebări firești și ajunge să creeze o poveste fascinantă care, din cauza unei simple decizii pe moment, aduce răsturnări uriașe de situație.

După mai bine de un deceniu de când Hannah a plecat din orașul natal, timp în care s-a mutat foarte des, decide să se întoarcă în Los Angeles. Acest gând i se declanșează după o relație nu tocmai reușită cu un bărbat însurat, care, pe deasupra, are și doi copii mici. În plus, viața ei este foarte instabilă, și chiar dacă a locuit în șase orașe, nu a simțit niciodată că este acasă. La aeroport este întâmpinată de buna ei prietenă, Gabby, cu care a și stat sub același acoperiș mai bine de doi ani când părinții și sora ei s-au mutat în Londra. Hannah și Gabby se hotărăsc să iasă într-o seară împreună cu vechii prieteni pe care nu i-a mai văzut de ani de zile, în cinstea întoarcerii sale. Chiar în seara respectivă, Hannah îl revede pe Ethan, iubitul ei din timpul liceului, iar din acel moment povestea o ia pe drumuri diferite. Gabby o întreabă dacă vrea să plece cu ea, iar Ethan o roagă să mai stea. Ce s-ar întâmpla dacă ar pleca cu Gabby? Dar ce s-ar întâmpla dacă ar mai rămâne în oraș cu Ethan? O decizie simplă, dar pe parcurs veți afla cât de importantă este. Personajele sunt aceleași, dar poveștile diferă. Chiar dacă povestea în sine o ia pe două cărări diferite, personajele reușesc să se facă plăcute, în special Hannah și Gabby. Am admirat prietenia celor două tinere, întrucât se puteau baza întotdeauna una pe cealaltă. Deși au fost unele momente dificile, ele au fost tot timpul unite și s-au sprijinit reciproc.

Stau de câteva minute să mă gândesc care poveste mi-a plăcut mai mult și recunosc că este destul de greu de ales. M-am lăsat vrăjită de ambele povești, însă cea în care Hannah pleacă acasă cu Gabby este preferata mea.

Dacă sunteți curioși să aflați prin ce situații va trece protagonista în urma unei decizii de moment, vă recomand să citiți cartea. Vă spun doar atât, o simplă decizie poate schimba tot.



RATING: 5/5


Sponsorizare

Cartea a fost oferită de Editura Corint pentru recenzare, cărora le mulţumesc mult!
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii - click aici.
Pentru a fi la curent cu reducerile şi cu apariţiile cărţilor, puteţi urmări noutăţile editurii şi pe pagina de Facebook.

Eu am fost Anelly.
Ne citim data viitoare!
Share:

5 comentarii:

  1. Inițial am crezut că este un monstruețu de carte, dar aparent are doar 300 de pagini, huh.
    Mi-a sărit de mute ori în ochi această carte, dar descrierea... uhm...

    Însăăă entuziasmul pe care l-ai adăugat aici, chiar mi-a dat o mică curiozitate despre ea. Să fim serioși, acea copert... parcă nu exprimă totul... :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că te gândești să îi acorzi o șansă. Și da, coperta aia nu exprimă prea multe, ceea ce e păcat...

      Ștergere
  2. OKAY ACUM CHIAR MĂ BUCUR CĂ AM CERUT-O...deși știam că o să îmi placăăăăăăăăă.
    îmi place entuziasmul pentru recenzie, exploatează-l mai des!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yay, ce bine că ai cerut-o și tu! Chiar sunt curioasă să aflu cum ți se va părea ție.😍
      Chiar mi-a plăcut cartea în mod special, de aceea am fost mai entuziasmată 😊

      Ștergere
  3. Ce recenzie frumoasă! Am mai auzit de carte și cred că ar fi pe gustul meu. O voi adăuga pe lista de TBR și sper să ajung cândva la ea! Lecturi frumoase!

    RăspundețiȘtergere