joi, 5 iulie 2018

, , , , , ,

Recenzie: „Dulcea mea răzbunare” - Jane Fallon

Titlu: Dulcea mea răzbunare

Titlu original: My Sweet Revenge


Autor: Jane Fallon


Traducere: Oana Dușmănescu


Data apariției: Aprilie 2018


Categorie: Romance


Colecție: Fiction Connection

Numărul de pagini: 424


Editura: Trei



Descriere

„Paula i-a fost devotată complet lui Robert de când erau colegi la școala de actorie. A renunțat la visurile ei pentru ca el să reușească în carieră. Acum Robert este în culmea succesului, iar Paula tocmai a descoperit că el are o aventură.
E momentul să interpreteze rolul vieții ei.
Răzbunarea e dulce.
Nu-i așa?”


Despre autoare


Jane Fallon este celebra producătoare de televiziune din spatele unor show-uri precum This Life, Teachers și 20 Things to Do Before You're 30. Printre celelalte romane ale sale se numără Getting Rid of Matthew, Got You Back, Foursome, The Ugly Sister, Skeletons, Strictly Between Us și Faking Friends (lansat în ianuarie 2018).



Părerea mea

Este vară, simți nevoia să citești ceva mai lejer și nu știi ce anume? Ei bine, astăzi vin cu o recomandare numai bună pentru acest sezon călduros.

Văzusem cartea în urmă cu puțin timp la mai mulți bloggeri și auzisem că le-a plăcut mult. Intrigată fiind de misteriosul titlu, mi-am dorit să o citesc și eu, iar Libmag mi-a oferit această ocazie.



Ce este Libmag? Pentru cei ce nu știu, este o librărie online unde puteți găsi multe cărți interesante (de la editura Trei, de exemplu) care au reduceri incredibil de mari. Și în plus, Libmag are o deosebită atenție față de cărțile care vor ajunge la cititorii lor. Cărțile sunt împachetate cu cea mai mare grijă, iar coletele ajung într-o stare foarte bună. Cei de acolo știu să își respecte clienții, fapt care m-a bucurat enorm.



Iată câteva detalii pe care ar trebui să le știi dacă îți dorești să citești această carte: 



  •  E simpatică și comică pe alocuri.
  • Creează dependență, încât vei sta chiar și după miezul nopții ca să citești. (Și da, vorbesc serios, dovada fiind chiar eu care am stat până la 2:30 dimineața ca să o termin.)
  • Are un mesaj important legat de încredere, sacrificiu.

Jane Fallon reușește să ne facă atenți la povestea ei încă din primele paragrafe scrise.


„Vreau să-l fac pe soţul meu să se îndrăgostească din nou de mine. Să vă explic. Acesta nu este un exerciţiu inspirat de gloriosul matriarhat din anii ‘50. N-am citit niciun articol din revistele pentru babe, gen «Douăzeci de metode prin care să-ţi păstrezi bărbatul». Nimic n-ar putea fi mai departe de adevăr. Vreau să se îndrăgostească din nou de mine pentru ca, atunci când o să-l pun să dispară dracului din viaţa mea, să-l usture. Sau măcar să priceapă ce i se întâmplă. Să nu-şi spună, pur şi simplu: «A, ce bine!» Vreau să-l doară!”

După mai bine de 18 ani de căsnicie, într-o dimineață banală, Paula descoperă că soțul ei are o aventură cu o colegă de serviciu. Din neglijența lui Robert de a-și lăsa telefonul pe masa de la bucătărie, Paula vede un mesaj proaspăt primit de la Saskia în care îi scrie că îl iubește și că se bucură că soția lui nu i-a prins. În ciuda impulsului de a răbufni și a cere o explicație, ea decide că mai bine ar fi să se răzbune. Nu îi putea lăsa pe ei să fie fericiți, în timp ce el și-a bătut joc de propria familie și a uitat de compromisurile făcute de Paula pentru ca el să aibă succes în actorie, femeia punându-se întotdeauna pe ultimul plan. Dat fiind că a rămas însărcinată de tânără, cei doi soți au hotărât ca Paula să fie casnică, reușind să aibă grijă de cea mică, iar Robert avea să muncească pe platourile de filmare, promițându-i că după ce fiica lor va crește, Robert va sta cu ea și Paula va încerca o carieră în actorie.


„Îmi doream foarte mult să-i zic câteva chiar în clipa în care iese pe ușă. Sau să-l pocnesc. De fapt da, câțiva pumni m-ar fi făcut să mă simt mult mai bine. Dar din fericire m-am stăpânit. Știam că trebuie să rumeg ceea ce văzusem. Trebuia să mă asigur că nu există nicio explicație nevinovată înainte de a o apuca pe o cale fără întoarcere.”

Credeți că bărbatul și-a respectat promisiunea? Bineînțeles că nu! S-a văzut împlinit pe plan profesional și a spus că nu poate să renunțe tocmai atunci, deoarece este pe culmile succesului. Așa că biata Paula a ajuns vânzătoare la o patiserie, cu timpul a devenit neglijentă și delăsătoare față de propriul corp. Acum, însă, caută răzbunare și planul ei este de a-l face pe Robert să se reîndrăgostească de ea și să se despartă de amantă, urmând apoi ca și ea să îi dea papucii bărbatului cu care a fost într-o relație de pe vremea studenției. Dorindu-și să se răzbune pe cel care a mințit-o cu nerușinare, decide că e timpul să acorde mai multă atenție aspectului fizic, așa că ajunge să țină diete, să alerge, să meargă la sală unde este instruită de un antrenor. Astfel că reușește să slăbească mai bine de 19 kilograme și începe să își dea seama că ea trebuia să fie pe primul plan, nu el. Pentru ca planul să aibă succes, să slăbească nu este de ajuns; devine soția ideală care îi face poftele, este amabilă chiar și cu sora lui îngâmfată pe care nu poate să o agreeze.

Pentru că nu poți câștiga o bătălie dacă nu îți cunoști adversarul, Paula se împrietenește prin intermediul unei petreceri cu Saskia, sperând că o va face să se simtă vinovată de faptul că are o relație cu bărbatul ei. Paula este conștientă că încercarea de a-i despărți de una singură este aproape imposibilă, așa că îl caută pe Josh, soțul Saskiei, pentru a-i da și lui vestea că soția lui are o aventură cu soțul ei. La început, lui Josh nu îi vine să creadă, dar când bănuielile devin certitudini, știe că nu poate fi luat drept prost și i se alătură Paulei.

Din acest punct acțiunea devine și mai interesantă. Au loc multe răsturnări de situație care nu îți permit să lași jos cartea și ajungi să te tot întrebi dacă planul lor va reuși. Autoarea știe să aducă umor cărții sale prin ideile nebunești și gafele pe care le comite Paula. A fost o lectură plăcută, din care am putut și puteți învăța și voi ceva, și anume că trebuie să avem grijă de noi, de aspectul nostru, nu să ne complacem într-o situație neplăcută. De altfel, nu trebuie să ne sacrificăm viitorul doar de dragul persoanei iubite, fiindcă mai devreme sau mai târziu am ajunge să regretăm această decizie, așa cum se întâmplă și în cazul Paulei.

Dacă sunteți curioși să aflați prin ce situații va trece Paula și dacă va reuși să își atingă scopul, vă rămâne un singur lucru de făcut: citiți cartea. E o lectură ușoară, numai bună de citit în această perioadă, pe care v-o recomand cu drag!


RATING: 5/5


Sponsorizare

Cartea a fost oferită de librăria Libmag pentru recenzare, cărora le mulţumesc mult!
Cartea poate fi comandată de aici.
Pentru a fi la curent cu reducerile lor, puteţi urmări noutăţile librăriei şi pe pagina de Facebook.

Eu am fost Anelly.
Ne citim data viitoare!
Share:

8 comentarii:

  1. Fir-ar el de bărbat!!!!
    Super recenzia iar citatele au mers la fix.♥
    O trecem pe listă, desigur.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceeași reacție am avut-o și eu 😂 Trebuie să o citești și tu, cred că ți-ar plăcea. 💞

      Ștergere
  2. Foarte tare mi-a plăcut și mie, mi-ar plăcea să o am pe Paula alături :) Felicitări pentru recenzia minunată! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, Paula ar fi o prietenă super bună. Mulțumesc mult, Oana! ❤

      Ștergere
  3. Dacă nu aș fi citit cartea acum sigur aș fi cumpărat-o.

    RăspundețiȘtergere
  4. Până să îți citesc recenzia, nu mă atrăgea cartea. Dar am aflat că este mai amuzantă decât pare. Poate îi voi da și eu o șansă cândva.

    Lectură plăcută! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-a plăcut foarte mult cartea aceasta 💟

    RăspundețiȘtergere