luni, 6 august 2018

, , , , , , , ,

Recenzie: „Război în doi” - Mirela B. Florentina

Titlu: Război în doi

Autor: Mirela B. Florentina

Data apariției: Mai 2018

Categorie: Romance

Colecție: Passion

Numărul de pagini: 244

Editura: Celestium


Descriere

„Abygail Smith crede că știe exact ce își dorește de la viață . Însă, după o petrecere la care merge însoțită de cea mai bună prietenă, lumea ei perfectă este zguduită din temelii.

Dylan Turner obține întodeauna ce vrea. Sexy si provocator, băiatul o face să simtă dragostea și pasiunea, dar îi face cunoștință și cu durerea și suferința.

Deși diferiți, pe cei doi îi leagă ceva: haosul din suflete. Povestea lor este condimentată cu certuri, întâlniri romantice şi despărţiri dureroase. Niciunul nu știe ce vrea, dar ambii își doresc totul.”

Despre autoare


„Despre mine nu sunt multe de zis. Sunt o persoană optimistă, veșnic zâmbitoare și dornică să cunoască oameni noi. Scriu pentru a mă elibera. Fiecare personaj este o parte din mine. Am învățat, de-a lungul timpului, că unele cuvinte pot fi arme ori pansamente pentru răni. Încerc să vindec suflete prin intermediul lucrărilor mele. Consider că e mai bine să taci, decât să spui ceva rău despre celălalt.”


Părerea mea

Îmi aduc și acum aminte de vremurile în care căutam ca o disperată cărți interesante de pe Wattpad. Știți voi, era perioada aceea de acum 3-4 ani în care multă lume era foarte activă pe această platformă. Petreceam multe ore pe site în căutarea unor cărți numai bune de citit. Dacă memoria nu mă trădează, prima carte citită de mine pe Wattpad a fost chiar „Război în doi” (cartea de pe site are titlul „Iubire periculoasă”). Știu că la vremea respectivă am fost foarte atrasă de această carte și am citit-o foarte repede, însă astăzi o să îmi spun părerea sinceră după ce am recitit cartea, numai că de data aceasta în formatul tipărit.


Dacă stau bine să mă gândesc, „Război în doi” este primul roman pe care îl recitesc la o distanță considerabilă față de prima citire a acestuia. Așa că, să nu fiți uimiți dacă opinia mea s-a mai schimbat, căci bineînțeles că și eu m-am maturizat și am devenit mai selectivă față de cum eram în acea perioadă. Până la urmă aveam vreo 12-13 ani, nu mai țin minte vârsta exactă, iar gândirea mea s-a mai dezvoltat de atunci.

Abygail Smith este o tânără adolescentă care își petrece ultimul an de liceu învățând de zor pentru a putea ajunge la facultatea mult visată, Harvard. Aby este genul acela de fată cuminte, care preferă să stea închisă în camera ei în defavoarea petrecerilor adolescentine. Totuși, buna ei prietenă, Madison, o convinge să o însoțească la o petrecere, iar Aby acceptă într-un final, cu toate că au mai rămas numai două săptămâni până la terminarea liceului.

La acea petrecere, se întâlnește cu nimeni altul decât Dylan Turner, fiul unui miliardar din New York, ce o salvează de la un posibil viol, însă bunătatea băiatului rău dispare în clipa în care îi propune să o conducă în dormitorul lui.

După evenimentele petrecute la respectiva petrecere, cei doi se întâlnesc din ce în ce mai des. Nu durează mult până când naiva Aby se îndrăgostește de el, încât calcă în picioare demnitatea și rațiunea de altă dată. Ce face el? O rănește constant și relația lor nu este una stabilă, ci dimpotrivă, este una toxică. Cât va mai suporta Abygail? Îi va ierta greșelile de fiecare dată?



Ce mi-a plăcut la această carte? Felul în care Mirela s-a jucat cu sentimentele protagonistei și ni le-a prezentat prin intermediul introspecțiilor. Gândurile lui Abygail sunt profunde și ușor enervante, deopotrivă. Îmi place mult la autoare că pune accent pe descrierea trăirilor și gândurilor personajelor sale, fără a ne plictisi cu lungile descrieri ale împrejurimilor. Într-adevăr, îmi place să aflu câte ceva și despre locurile unde se desfășoară acțiunea, dar să nu fie descrieri în exces, fără rost, dar la romanul Mirelei nu am întânit astfel de descrieri.

Ce nu mi-a plăcut, însă? În primul și în primul rând m-a enervat (mai ales la început) naivitatea lui Abygail, căci înțelege din prima clipă că Dylan este o prezență negativă în viața ei și că principalul lui scop este de a-i face cunoștință cu dormitorul lui. Bineînțeles că știe asta, dar atracția pentru el este mai mare decât rațiunea din acel moment. Nu-i așa, Aby? Ce mi s-a mai părut deranjant a fost prezența clasicului clișeu și sunt sigură că ați întâlnit și voi astfel de cărți în care fata este cuminte, petrece mult timp în compania cărților, iar băiatul este unul dur, rebel, afacerile ilegale reprezentându-l foarte bine.

„Război în doi” a fost o lectură ușoară, dar care mi-a cam dat bătăi de cap în ceea ce privește naivitatea prostească a protagonistei. Cred că aș fi putut trece mai ușor peste veșnicul clișeu: fată bună, băiat rău, dacă Abygail ar fi fost cât de cât conștientă de faptul că o relație toxică nu i-ar aduce adevărata fericire, ci mai multe probleme, pentru că o relație toxică nu se bazează pe încredere, comunicare, respect și iubire, ci pe gelozii, certuri peste certuri și orgoliu.

Sunt curioasă cum va fi următorul volum și sper ca povestea să evolueze frumos, pentru că Mirela are potențial și poate să ajungă departe dacă muncește în continuare. 


RATING: 3/5


Sponsorizare


Cartea a fost oferită de Editura Celestium pentru recenzare, cărora le mulţumesc mult!
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii - click aici.
Pentru a fi la curent cu reducerile şi cu apariţiile cărţilor, puteţi urmări noutăţile editurii pe pagina de Facebook.

Eu am fost Anelly.
Ne citim data viitoare!
Share:

4 comentarii:

  1. Și eu consider ca autoarea are mult potențial. Mi-a plăcut cartea deși am fost și eu deranjata de diferite lucruri. Felicitări pentru recenzia frumoasă

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări pentru recenzia frumoasă și sinceră! <3 Sunt curioasă cum mi se va părea și mie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer, nu mă atrage mai deloc cartea; mi se pare ceva tipic Wattpad. Măcar unora le este pe plac.
    Lectură plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  4. îmi sună cunoscut plot-ul dar la fel ca și Andrei, nu mă mai atrage din păcate! =(

    RăspundețiȘtergere