sâmbătă, 1 decembrie 2018

, , , , , ,

Recenzie: „Hopeless. Fără speranță” - Colleen Hoover

Titlu: Hopeless. Fără speranță

Titlu original: Hopeless

Autor: Colleen Hoover

Traducere: Adrian Deliu

Anul apariției: 2017

Categorie: Dragoste

Numărul de pagini: 368

Editura: Epica


Descriere

Îndrăgita autoare de bestselleruri Colleen Hoover istorisește, la această primă întâlnire cu publicul din România, fascinanta poveste a doi tineri cu un trecut tulburător, care pornesc într-o pasionantă și palpitantă călătorie pentru descoperirea sensurilor vieții, iubirii, încrederii și, mai presus de orice, a puterii vindecătoare pe care numai adevărul o poate avea.

„Sky, elevă în ultimul an de liceu, îl cunoaște pe Dean Holder, un tip cu o reputație îndoielnică, rivalizând cu a ei însăși. Încă de la prima lor întâlnire, acesta o îngrozește și, în același timp, o captivează. Ceva inexplicabil legat de el îi declanșează amintiri din adâncurile trecutului ei tulbure, dintr-o perioadă aproape ștearsă din memoria ei. Deși Sky e hotărâtă să se țină la distanță de el, insistențele lui neabătute și zâmbetul enigmatic îi doboară barierele protectoare, iar legătura dintre ei crește în intensitate. Însă misteriosul Holder ascunde, la rândul lui, destule secrete, iar de îndată ce acestea sunt dezvăluite, Sky cunoaște o transformare ireversibilă, iar capacitatea ei de a avea încredere in semeni poate deveni o pierdere colaterală provocată de adevăr.

Numai înfruntând cu mult curaj dezvăluirile crude, Sky și Holder pot spera să-și vindece rănile sufletești și să găsească o cale de a trăi și de a iubi pe deplin.”

„Fără speranță” este un roman care vă va tăia respirația, captivându-vă și amintindu-vă de prima voastră iubire.


Părerea mea

A trecut mult timp de când am terminat de citit „Hopeless. Fără speranță”, însă clasa a XI-a nu îmi permite să scriu atât de des pe cât mi-aș dori eu, motiv pentru care trebuie să îmi cer scuze atât față de voi, cât și față de prietenii de la Libris.

Încă de la citirea cărții „Ugly Love”, mi-am dat seama că autoarea Colleen Hoover are un stil de scriere de care nu m-aș sătura nici într-o mie de ani. Am avut așteptări mari atât de la „Ugly Love”, cât și de la „Hopeless”. Ghiciți ce? Colleen Hoover nu m-a dezamăgit nici de această dată și nu am avut vreo îndoială referitoare la acest lucru. Colleen Hoover reușește să transmită o emoție intensă la fiecare roman pe care îl scrie, iar iubitorii de romance pot confirma asta!

Odată cu primele pagini parcurse am știut că 
Hopeless. Fără speranță” va ajunge în topul cărților mele preferate și mă bucur atât de mult de faptul că a apărut continuarea cărții. Trebuie neapărat să o citesc și pe aceea în cel mai scurt timp cu putință!

Romanul are la bază povestea lui Sky, o adolescentă de 17 ani ce a învățat acasă până în ultimul an de liceu, având o singură prietenă, pe Six, care locuiește vizavi de ea. Sky nu este o adolescentă tipică, căci mama ei adoptivă urăște tehnologia. Astfel că în casa lui Sky nu există niciun telefon, laptop sau televizor.

În ultimul an de liceu, Sky o convinge pe mama adoptivă să o lase să învețe la o școală ca toți ceilalți tineri, pentru a putea duce o viață normală. Din acest punct, viața liniștită a lui Sky poate fi uitată, căci la școală îl întâlnește pe Dean Holder, un tip cu o reputație destul de proastă, dar de care protagonista noastră se simte atrasă.

Deși rațiunea îi spune să stea departe de acest băiat, căci nu inspiră deloc încredere, inima ei are o altă părere și începe să îl cunoască pe adevăratul Holder. Încetul cu încetul Holder îi dovedește că nu este chiar așa cum pare, demonstrându-i asta în multe momente dificile prin care este nevoită să treacă protagonista noastră.

Timpul petrecut împreună aduce cu el amintiri din copilărie ce sunt pregătite să iasă la iveală, însă personajele noastre sunt ele pregătite să facă față trecutului și misterului ce se formează? Oare va putea legătura dintre cei doi să învingă rănile crude ale copilăriei? Vă spun doar atât, citiți și aflați.

Deși la prima vedere pare că avem de a face cu întâlnitul clișeu: fata bună și băiatul rău, Colleen Hoover trece cu brio de această barieră, pentru că „Hopeless” este mai mult decât atât, este despre emoție, suferință și vindecare. 


„— Pentru că totdeauna cerul e frumos. Chiar şi când e întunecat sau ploios, sau noros, tot e frumos de privit. E preferatul meu, fiincă ştiu că dacă vreodată o să mă simt rătăcit, sau singur, sau speriat, nu trebuie decât să privesc în sus, iar el o să fie acolo , orice ar fi… şi ştiu că totdeauna o să fie frumos.”

RATING: 5/5




Sponsorizare


Cartea a fost oferită de Libris pentru recenzare, cărora le mulţumesc mult! Cartea poate fi comandată de pe site-ul librăriei - click aici.
Pentru a fi la curent cu reducerile lor, puteţi urmări activitatea acestora pe pagina de Facebook și pe contul de Instagram.

Eu am fost Anelly.
Ne citim data viitoare!
Share:

7 comentarii:

  1. Când am citit cartea, eram convinsă că va fi doar o poveste plină de clișee, dar m-a surprins foarte frumos prin profunzimea ei. Mă bucur că ți-a plăcut :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Și mie mi-a plăcut foarte mult cartea. Dupa ce o citesti, vezi viata un pic mai altfel!
    Felicitari pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  3. O carte pe care categoric o voi reciti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult pentru recomandare, nota 10!

    RăspundețiȘtergere