vineri, 12 ianuarie 2018

, , , , , , , , , ,

Top 10 cele mai bune cărți citite în 2017


Acum că a trecut și Revelionul, cu burta plină de la atâtea bunătăți, încep anul cu multă forță, scriind câteva articole. 2017 a fost un an foarte bun din punct de vedere al cărților citite, însă astăzi o să vă prezint numai 10 cele mai bune cărți citite de mine în 2017!

P.S: Mi-a fost foarte greu să aleg ordinea cărților, pentru că toate mi-au ajuns la inimă.



10. Sclipind la ultimul vagon, de Andreea Blându
Cu toţii am simţit măcar o dată în viaţă acei fluturi în stomac ce nu ne dau pace, care ne demonstrează cu câtă intensitate putem ajunge să iubim un om, cu toţii am simţit cum ni se ofileşte inima de durere, de dor, de gelozie, pentru că dragostea înseamnă dedicare, compromisuri, sacrificii. Dragostea este tot ce-i mai bun şi mai frumos, este fericirea absolută. Când n-o avem tânjim după ea, iar când o avem trebuie să profităm de moment.

Un tren, o destinaţie şi o persoană ne pot schimba viaţa. O întâlnire aparent banală într-un compartiment al unui tren ce duce spre Braşov devine mai mult decât mi-am imaginat. Oamenii, în general, comunică pe parcursul călătoriei, dar când ajung la destinaţie devin iar străini. Însă, asta nu s-a întâmplat şi în acest roman, între cei doi fiind o conexiune puternică.

Recenzia complet
ă - aici.

9. Aviatoarea, de Sandra Coroian


Ştiţi vorba aceea că esenţele tari se ţin în sticluţe mici? Ei bine, mi-am dat seama că este adevărată. Deşi Aviatoarea are foarte puţine pagini (mi-aş fi dorit să aibă mai multe), conţinutul ei este de-a dreptul minunat şi merită citită de oricine; atât de iubitorii de SF, cât şi de cei pasionaţi de alte genuri literare, căci Aviatoarea are toate elementele necesare pentru a crea o poveste interesantă, plină de suspans şi de acţiune.

Aviatoarea este un roman drag mie ce a reuşit să îmi transmită toate sentimentele posibile şi imposibile. Acum sunt în agonie, iar în clipa următoare ajung în extaz (şi invers).

Recenzia completă - aici

8. Felinare stinse, de Cristina Oţel


„Felinare stinse” a fost pentru mine ca un pansament aşezat pe o rană. Cu o acţiune complexă, romanul reuşeşte să îţi stârnească curiozitatea prin misterul personajelor, citind pagină după pagină până la sfârşit.

Sorina este o tânără adolescentă de doar 17 ani, având o vârstă potrivită distracţiei, însă ea are cu totul şi cu totul alte probleme. Este o adolescentă atipică, neînţeleasă de cei din jur, neînţeleasă nici de ea însăşi care are parte de o suferinţă constantă. Părinţii ei au o părere foarte proastă despre ea, de cele mai multe ori mama ei o ceartă pe motivul că nu o să reuşească în viaţă, că este "bună de nimic". Astfel, Sorina ajunge să se desconsidere, crezând că are numai defecte şi nu mai crede în oameni şi nici în ea.

Recenzia complet
ă - aici.

7. Milk and honey, de Rupi Kaur


„Milk and honey” este un volum de poezii ce este structurat în 4 părți: The Hurting, The Loving, The Breaking și The Healing. Mi-a plăcut mult cartea, fiindcă am dat de o profunzime aparte, chiar dacă majoritatea poeziilor sunt destul de simple. Recomand să o citiți în engleză, pentru că în română pare că își pierde din profunzime.


6. Nerve, de Jeanne Ryan


Pentru mine Nerve a fost ca o gură de aer proaspăt, a fost o lectură ușoară ce m-a făcut să uit de stresul de la școală. M-am apucat de ea vinerea într-o oră la care nu făceam nimic și am terminat-o seara. Dacă ați văzut filmul, trebuie să vă spun că nu se aseamănă mai deloc cu romanul, deci puteți să îi acordați și lui o șansă. Nu vă spun mai multe despre această carte, fiindcă sunt sigură că știți deja despre ce este vorba.

5. Ugly Love, de Colleen Hoover


Prima carte pe care am citit-o de la editura Epica și, totodată, prima de la Colleen Hoover. Când am fost la verișoara mea acasă și am văzut-o, nu m-am putut abține și m-am apucat de ea, urmând să o continui acasă și să i-o aduc altă dată. Țin minte și acum că am stat noaptea până pe la 2-3 ca să o termin, pentru că muream de curiozitate de a afla ce se va întâmpla cu protagoniștii. Pentru iubitorii de romance, această carte este potrivită!

4. Fata cea bună, de Mary Kubica


„Fata cea bună” este un thriller excepţional care te va lăsa cu gura căscată dacă decizi să îi acorzi o şansă. Un thriller care te învaţă că în familiile perfecte nimic nu este ceea ce pare, că aparenţele înşală. Un roman captivant, uşor de citit, care îţi va ridica multe semne de întrebare chiar şi după terminarea lecturii. 

Recenzia completă - aici.

3. Sunt aici, de Clélie Avit




Odată cu citirea acestei cărți, pot spune că anul 2017 l-am încheiat foarte frumos. O carte micuță, de numai 169 de pagini, a reușit să mă emoționeze și să mă facă să lăcrimez.

2. Cum să trăiești veșnic, de Sally Nicholls


„Numele meu este Sam. Acum, când citești asta, eu probabil că nu mai trăiesc."

Este prima propoziție de pe coperta din spate și reușește să îmi dea fiori de fiecare dată când o recitesc. Acei primi fiori au făcut ca eu să dau gata romanul în câteva ore, doar pentru a afla povestea tânărului Sam. Leucemia, o boală care încearcă să distrugă tot ce prinde, îi este dată pe nedrept lui Sam de la o vârstă fragedă și îi marchează în totalitate întreaga viață.

Recenzia completă - aici.

1. Inima mea şi alte găuri negre, de Jasmine Warga



Inima mea şi alte găuri negre este precum un pansament pus pe o rană sângerândă; la început îţi provoacă durere, dar la final reuşeşte să îţi vindece rana, aducându-ţi alinarea. Asta am simţit şi eu în cazul acestui roman . Cu cât citeam mai mult, cu atât mă simţeam mai îndurerată de situaţia lui Aysel, de viaţa mizerabilă pe care nu o merita. Sinceră să fiu, niciun om n-ar fi meritat-o.

„Să fiu sinceră, îmi petrec cea mai mare parte a timpului gândindu-mă la moarte, la uitare, la sfârşit.”

Recenzia completă - aici.




Cam acesta a fost top-ul celor mai bune cărți pe care le-am citit în 2017. Sper că v-a plăcut!

Care sunt cărțile voastre preferate din 2017? Nu ezitați să îmi spuneți!

Eu am fost Anelly.
Ne citim data viitoare!
Share:

9 comentarii:

  1. Super interesante cărțile. Eu trebuie să citesc neapărat „Ugly love” și „Nerve”.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai multe cărți de la autorii români, ah! Vreau și eu să mai citesc literatură română contemporană.
    Mă bucur că avem câteva cărți în comun :)) chiar dacă nu sunt pe aceleași locuri în top.
    Numărul 1 „Inima mea și alte găuri negre”??? Woah și mie mi-a plăcut mult! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar mi-am propus anul trecut să încerc și cărțile autorilor români și nu regret alegerea făcută.

      Am adorat cartea „Inima mea și alte găuri negre”, chiar a fost cea mai frumoasă lectură a anului 2017!

      Ștergere
  3. Mă bucur că am găsit „Fata cea bună” și „Ugly Love” aici. Își merită locul cu onoare. Am auzit doar păreri bune despre „Aviatoarea”, curând o să pun și eu „ghiarele” pe ea! Mult succes în continuare!♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită să citești „Aviatoarea”, sunt sigură că ți-ar plăcea! Mult succes și ție, Ioana! ♥

      Ștergere
  4. Uh, mă bucur să văd atâtea cărticele de la autori români! Din lista ta, sunt foarte curioasă de "Milk and honey".

    La cât mai multe lecturi frumoase și spor în tot ce faci! *.*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O recomand cu drag!

      Mulţumesc frumos, la fel şi ţie, Roxi! ♥

      Ștergere
  5. Interesante titluri. Nu le-am citit, dar am câteva în bibliotecă .

    RăspundețiȘtergere