duminică, 2 aprilie 2017

Să fie oare concursurile de pe pagina "Semn de carte" fake?


P.S: Înainte de a începe, rolul acestui articol nu este de a calomnia pagina sau persoanele de pe acea pagină, ci doar de a informa cititorii cu privire la faptul că nu toate concursurile sunt reale și nu ar trebui să ne lăsăm fraieriţi.

În ultimele zile, multe persoane se întreabă dacă pagina "Semn de carte" organizează concursuri fake. Nu o să vă dau eu răspunsul la această întrebare, ci o să vă las pe voi să vă dați seama.

Totul a luat amploare în urma unui concurs de activitate, având ca premiu cartea FanGirl.



Ceea ce i-a făcut pe cititorii paginii să se îndoiască de concursurile lor a fost faptul că la acel concurs a câștigat o fată cu un cont fals ce nu era activă față de alte persoane. Lumea deja bănuia că ceva nu e în regulă, își puneau întrebări și era revoltată (și eu am fost, chiar dacă nu am participat la acel concurs). Ziua următoare se decid cele de pe pagină să aleagă o altă persoană, aceea fiind nimeni alta decât o prietenă de a creatoarei paginii. Am vorbit cu cea care era administratorul paginii și mi-a zis că nici nu e prietena ei (mi-a arătat o captură de ecran ca să mă convingă că acea fată nu e aleasă după preferințe), iar eu, la rândul meu, i-am trimis o captură de ecran ce afirma că a mințit.




















M-am gândit: "Măi, poate chiar a fost activă tipa!". Sigur că da, vezi să nu! Alți participanți dădeau mereu comentarii, distribuiri, să nu mai zic de aprecieri, iar ea abia dacă dădea un like. Și totuși, ea a câștigat! Măi să fie, cum e posibil? În mod normal, câștigătorul unui concurs de activitate este cel/cea care a fost cel mai activ(ă). Să nu știe oare organizatoarea concursului asta? Mă îndoiesc!

Văzând că lumea s-a cam prins de concursul lor "real", s-au gândit că dacă vor șterge postările, lumea va uita. La fel s-a întâmplat și cu mesajul meu pe care îl postasem în cronologia paginii lor.


Acest lucru s-a întâmplat și la un concurs de-al lor, tot de activitate, din luna decembrie, la care am participat și știu sigur că eram cea mai activă. Și pe la finalul concursului, ce s-a gândit să facă acea domnișoară de 12-13 ani? Să șteargă concursul și să inventeze o scuză plauzibilă. Naivă fiind, am crezut-o, în proporții mici, dar am crezut-o. Îmi spunea că sponsorul ei (care era tot o prietenă de a ei) nu mai vrea să dea cartea și alte bazaconii. Astfel, acel concurs de activitate devenea uitat de ceilalți, dar nu și de mine.



A continuat să aplice aceeași metodă cu un alt concurs, doar că acela era un concurs cu alegere random, pentru a se "revanșa" față de cei activi de pe pagina ei. Concursul a început prin ianuarie, trebuia să dureze până în februarie și apoi să anunțe câștigătorul. După ce că nu era corect să dea acel premiu random, fiindcă se presupunea că așa se va revanșa față de participanții concursului de activitate, nici acel premiu nu își avea câștigătorul, fiind ignorat ca și cel anterior.





















Din cele două concursuri de activitate și un concurs simplu, niciun câștigător adevărat nu a primit premiul. Vouă nu vă dă de gândit? Sau poate că sunt eu paranoică...

Până data viitoare, nu vă lăsați păcăliți de cei care se folosesc de orice metodă pentru a avea succes. Sper că am reușit să clarific nedumerirea multora dintre voi, fiindcă știu ce înseamnă să profite cineva de pe urma ta; acesta este și motivul pentru care am scris articolul.

P.S.S: Pagina a șters toate postările de pe pagină din 2017, inclusiv cele de pe blog. Poate și-au dat seama de greșeala făcută și vor încerca să recâștige tot ce puteau avea în mod cinstit sau poate nu au vrut să se dezvăluie ceea ce s-a aflat deja. :)

Update: Tocmai am primit informaţii de la editorul paginii. Nu a vrut  îi dezvălui identitateaaşa  o  îi spun X. Anda, organizatoarea concursului cu cartea FanGirl şi creatoarea paginii, nu a ajutat-o pe X  calculeze activitatea fiecărui participant. Astfel, fiind prea greu pentru domnişoara Anda, a vrut  renunţe şi  aleagă pe cine vrea ea. X nu a fost de acord şi ieri făcuse o postare referitoare la concurs, unde anunţa  se anulează. X i-a dat Andei mesaj şi i-a explicat  trebuie  aleagă cinstit, la care domnişorica a răspuns: "Mădălina Neagoe, nu  las." Ghiciţi ce? Postarea făcută de X în seara precedentă era ştearsăla fel şi mesajul meu din cronologia paginii lor. Dacă încă mai credeţi faptul  Mădălina şi Anda nu sunt prietene, ei bine, acum o  va schimbaţi părereaMădălina este cea de-a doua administratorăalături bineînţeles de Anda. 
După cum i-am scris şi Andei astăzipână  primesc această noutate, eram sigură  nu va renunţa ea la pagină. Iar acum, pot afirmă că am avut dreptate în privinţa asta

               




Share:

8 comentarii:

  1. Se vede că ai avut multe dovezi! Bine ai făcut că le-ai arătat oamenilor cine este şi această pagină. Ştiu că au devenit cam populare acest concursuri false şi nu e frumos deloc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări pentru articol, Anelly! Să sperăm că de acum vor juca cinstit şi totul va fi ok. Noi ştim cel mai bine cât de greu e să îţi formezi o comunitate de cititori, dar concursurile false nu sunt răspunsul.:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, Nadia! Sper să conştientizeze că nu e bine ce au făcut.

      Ștergere
  3. Și eu aștept un premiu de la o pagină destul de cunoscută (Revista AVA), dar îl aștept cam de un aș și ceva. Nu că ar fi fost cine știe ce premiu mare, o simplă carte, și uite că... pentru o simplă carte, unii își pătează numele. Oricum, am înțeles că acea pagină (Revista AVA) a mai avut probleme de acest gen, probleme încă nerezolvate. În fine! Sănătoși să fim. Lecturi frumoase să ai, Anamaria!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărul este că tot mai multe pagini fac concursuri false. Sincer, prefer să urmăresc o pagină micuță și să fie o pagină serioasă decât să urmăresc o pagină cunoscută, dar care profită de orice metoda inumană. Mulțumesc! La fel și pentru tine, Andrei!

      Ștergere
  4. felicitari pentru articol si ca ai avut curaj sa spui adevarul :* :*

    RăspundețiȘtergere