sâmbătă, 22 septembrie 2018

, , , , , , ,

Recenzie: „26 kisses și un happy-end” - Anna Michels

Titlu: 26 kisses și un happy-end

Titlu original: 26 Kisses

Autor: Anna Michels

Traducere: Ofelia Al-Gareeb

Data apariției: Iulie 2018

Categorie: Young Adult, Dragoste

Numarul de pagini: 320

Editura: EpicaDescriere


„În viață e mai important să te reinventezi decât să cauți să te refaci.

Cu un stil care amintește de Morgan Matson, acest debut amuzant și înduioșător prezintă misiunea de-o vară a unei fete de a săruta câte un băiat al cărui nume începe cu fiecare literă a alfabetului. Totul în încercarea de a-l uita pe fostul ei iubit.

Veda nu se gândea că exact la începutul verii va fi părăsită de iubitul ei. Se simte umilită și îndurerată. Așa că pornește în misiunea vieții ei: să-și petreacă vara încercând să-l uite pe Mark. Provocată de prietena ei cea mai bună, decide să se sărute cu douăzeci și șase de băieți cu douăzeci și șase de nume diferite - câte unul pentru fiecare literă a alfabetului.

Fie că se află în mijlocul parcului de distracții, fie printre dunele lacului Michigan, Veda profită de orice oportunitate pentru a aduna sărutări (și băieți) pentru lista ei, și, în curând, suferința cauzată de despărțire începe să scadă în intensitate. Chiar când credea că a deslușit toată treaba cu sărutările, Veda îl întâlnește pe EL, cel care îi va da lumea peste cap.”

Părerea mea

Având în vedere că școala a început și deja îmi rămâne tot mai puțin timp liber, am preferat să citesc ceva mai ușor, ce poate fi parcurs într-un interval scurt de timp.

„26 kisses și un happy-end” a fost cea mai bună alegere pe care o puteam face la momentul respectiv. A fost o lectură drăguță, ce poate fi citită oricând, în special vara. Chiar dacă acțiunea cărții are loc într-o vară, eu am citit-o la începutul toamnei și asta nu m-a împiedicat să mă transpun în pielea personajelor. Dimpotrivă, am tânjit să mai am parte de vacanța de vară chiar și pentru câteva ore, chiar și prin intermediul unei cărți.

Ideea pe care a avut-o scriitoarea noastră, Anna Michels, este una tare simpatică, povestea având la baza iubirea adolescentină din timpul liceului.

Voi cum ați proceda dacă prietenul vostru v-ar da papucii pur și simplu după 2 ani de relație? Pe motiv că urmează să meargă la facultate și că nu mai aveți nicio șansă de a continua relația la distanță? Veda suferă o bună perioadă, nu își mai dorește să iasă din casă și simte că o bună parte din viața ei s-a dus din momentul în care Mark a părăsit-o. Încurajată de buna ei prietenă, începe o provocare pentru a-l uita pe cel care a rănit-o. Ce trebuie să facă Veda pentru a duce provocarea la bun sfârșit? Să sărute 26 de băieți cu 26 de nume diferite pentru a completa astfel alfabetul săruturilor.

„Reguli de respectat pentru Maratonul de Săruturi al lui Vee din această vară. Trebuie să sărute (sau să fie sărutată de) douăzeci și șase de tipi, câte unul pentru fiecare literă a alfabetului, până la sfârșitul verii.”

Cu gândul de a depăși despărțirea dintre ea și Mark, în cele din urmă acceptă provocarea și pentru Vee începe goana după săruturi. La început nu o vedeam făcând asta, pentru că mi se părea mult prea cuminte pentru astfel de provocări, însă m-a surprins. De la a plânge după fostul iubit ajunge să fie într-o continuă căutare după băieți pentru fiecare literă din alfabet, astfel că maratonul ei de sărutat este presărat cu multe replici amuzante, ciudate, dar și romantice. Am izbucnit în râs la fiecare replică ce avea un umor aparte și mi-a plăcut să văd această latură la o carte de dragoste pentru adolescenți.

„Fiindcă poți să fii transpirată și plină de mâlul de la râu și tot cred că ești cea mai frumoasă fată pe care am văzut-o vreodată.”

Ce mi s-a părut de-a dreptul captivant a fost faptul că fiecare sărut primea o notă, iar cel care avea la final nota 10 înseamnă că băiatul respectiv a ajutat-o să îl uite definitiv pe Mark.

Ce se va întâmpla oare cu Veda după terminarea provocării? Dar oare, o va duce până la sfârșit sau va vedea că nu are nicio șansă să îl uite în modul acesta pe fostul ei iubit? Toate răspunsurile le găsiți în carte.

Unde găsiți cartea? Pe Libris.ro. Iar dacă vă hotărâți să o cumpărați, veți avea plăcuta surpriză de a primi unul dintre noile semne de carte de la ei. Sună bine, nu-i așa? 

„Că cel mai important lucru pe care poți să-l faci este să te iubești pe tine însuți, iar ceilalți oameni îți vor urma exemplul.”

RATING: 4/5


Sponsorizare


Cartea a fost oferită de Libris pentru recenzare, cărora le mulţumesc mult! Cartea poate fi comandată de pe site-ul librăriei - click aici.
Pentru a fi la curent cu reducerile lor, puteţi urmări activitatea acestora pe pagina de Facebook și pe contul de Instagram.

Eu am fost Anelly.
Ne citim data viitoare!
Share:

3 comentarii: